BOL komt niet tot scoren tegen AMVJ

• 85 weergaven

Allereerst wil ik voorzitter Jan Alex Brandsma bedanken voor het feit dat hij, bij mijn afwezigheid, het verslag heeft willen verzorgen.

Deze middag was AMVJ de tegenstander, waar we in het begin van de competitie gelijk tegen speelden(2-2).
Het was deze middag een spannend treffen, waarbij beide ploegen er vol in gingen. Het spel van de thuisclub was deze middag wat minder verzorgd dan we gewend zijn. Aan de andere kant beschikt AMVJ, naast een uitstekende doelman, over een paar technisch goede spelers.
BOL moest het zonder de geblesseerde Steven Glas doen, terwijl ook één van de bepalende spelers, (Koen Tros) zich na een half uur moest laten vervangen.
Bij de bezoekers beschikte men over een snelle en handige buitenspeler, waar BOL af en toe de nodige moeite mee had.
Toch leek BOL na 1 minuut al te scoren, maar Sietse Brandsma kwam net even te kort. Meteen hierna forceerde BOL een drietal hoekschoppen, maar dat leverde niets op.
Het eerste kwartier had doelman Snoek praktisch niets te doen, maar hij moest na 20 minuten in een reflex de bezoekers van een doelpunt afhouden.
Maar aan de andere kant gebeurde hetzelfde, toen Sietse Brandsma een kopbal losliet, die de doelman met een fraaie redding wist te pareren.
BOL kreeg nog wel kansen via vrije trappen van Dennis Rijs, maar de eerste ketste af op de muur en de tweede werd door de doelman tot corner verwerkt.
Intussen had Jelle Brandsma de plaats van Koen ingenomen. Een andere type speler, maar toch nuttig voor zijn team.

In de tweede helft was BOL de bovenliggende partij en kreeg meerdere kansen om op voorsprong te komen, maar het vizier stond niet op scherp. René Rootlieb en Martijn Ton kregen uitstekende kansen, maar het wilde deze middag maar niet.
Scheidsrechter Bos kreeg het intussen niet gemakkelijker, omdat beide ploegen met volle inzet voor de overwinning streden, maar hij hield de wedstrijd goed in handen.
BOL kreeg weliswaar de kansen, maar moest aan de andere kant opletten dat de bezoekers niet tot scoren kwamen. Zo moest Rijs op het laatste moment nog een keer redding brengen, maar aan de andere kant moest een verdediger de bal van de doellijn halen toen zijn doelman al gepasseerd was..

Wellicht wat teleurstellend maar als de andere uitslagen na afloop bekeken werden, bleek dat de voorsprong van 10 punten gehandhaafd blijft.
BOL heeft nu drie weken rust, wat wellicht positief werkt voor de geblesseerden. Het ontmoet na drie weken Buitenveldert, wat wederom een thuiswedstrijd is.

BOL-AMVJ (0-0) 0-0