BOL laat kostbare punten liggen

• 95 weergaven

Het is BOL niet gelukt de goede reeks voort te zetten, want Buitenveldert bleek deze middag een te zware kluif. Toch waren de verwachtingen hooggespannen, want de uitwedstrijd werd indertijd probleemloos gewonnen.
Vanaf de aftrap ging BOL meteen in de aanval en was in de eerste minuten zeker kansrijk. Zo ging er na 7 minuten een strakke pass van Koen Tros maar net voorlangs. Maar al spoedig keerde het tij, want de bezoekers kwamen er met name via hun snelle rechtsbuiten Martin Campbell steeds gevaarlijk uit.

De verdediging van BOL werd behoorlijk onder druk gezet, terwijl de aanvallers er deze middag maar weinig aan te pas kwamen. Het was dan ook binnen het kwartier 0-1, toen een inzet van Buitenveldert geraakt werd door een verdediger, zodat doelman Snoek kansloos was. De bezoekers kregen vleugels en zetten BOL onder druk. Een paar minuten later was het weer raak, toen doelman Snoek verkeerde timede en ten koste van een overtreding de aanvaller pareerde. Een gele kaart en een strafschop waren het gevolg.
Na een kwartier greep trainer Hoogland al in om meer druk aan de linkerkant te brengen, maar ook dit gelukte niet. Wel wat vroeg in de wedstrijd, maar met 0-2 achterstand moet er toch iets gebeuren.BOL werd met haar eigen wapens bestreden, want de snelle counters via de spitsen ontbrak deze middag.

Als na de rust snel de aansluitingstreffer komt, dan zijn er nog kansen. Weliswaar had BOL het initiatief, maar kon niet tot scoren komen.
Tweemaal werd de lat geraakt, terwijl doelman van der Donk van de bezoekers steeds een sta-in-de-weg was. Verwonderlijk was de instelling van de trainersbank van de bezoekers. Terwijl men toch een 0-2 voorsprong had, werd iedere beslissing van de scheidsrechter luidkeels bevochten, wat er in resulteerde dat de verzorger werd weggestuurd.

Het wilde deze middag bij BOL niet gelukken, ook niet tijdens de door de prima leidende scheidsrechter terecht toegekende 6 minuten blessuretijd.
Weliswaar nog de koppositie, alhoewel deze wel gedeeld moet worden met ZOB.
Volgende week de uitwedstrijd bij OSV, de gelegenheid om revanche te nemen voor de wedstrijd van deze middag.

BOL-Buitenveldert 0-2 (0-2)
0-1 door eigen doelpunt
0-2 Donny van de Pol