BOL laat na de rust de winst liggen

• 113 weergaven

Omdat onze voorzitter in Hamar de Nederlandse schaatsers ging aanmoedigen werd de verslaggever van weleer van stal gehaald om een indruk van de wedstrijd BOL tegen de Valken te geven.

De wedstrijd van BOL tegen de Valken uit Valkenburg(ZH) kende twee gezichten. Voor de rust waren de bezoekers de bovenliggende partij mede omdat BOL niet in haar vertrouwde spel kon komen. Het leek er overigens in de 1e minuut niet op want na een afgeslagen aanval speelde BOL een counter goed uit maar het ontbrak aan het beslissende schot. Langzamerhand nam Valken het heft in handen en BOL moest alle zeilen bijzetten om een tegentreffer te voorkomen Gelukkig was doelman Melvin Habets in een prima vorm en wist treffers te voorkomen. Bij BOL kwamen de passes slecht aan en werd er veel balverlies geleden,

Het was dan ook tegen de verhouding in toen BOL bij een prima uitgespeelde counter via Martijn Ton tot een voorsprong kwam. De bezoekers speelden in die periode feller waar tegenover BOL weinig kon inbrengen. Scheidsrechter Wolf gaf 5 minuten later een strafschop nadat hij geconstateerd had dat de BOL-verdediger een te zware overtreding maakte. De bezoekers lieten de kans niet ontglippen en dankzij Huig van Duyn kwamen ze op 1-1.

BOL moest het hebben van de counter en was daarmee niet ongevaarlijk. Toch begon BOL langzamerhand beter in de wedstrijd te komen en werd af en toe gevaarlijker. Na 40 minuten kwam de BOL zelfs op 2-1 toen Danny Konijn bij een scrimmage kon scoren. Er kwam nu meer vertrouwen bij de thuisclub en het spel werd beter. Toch werd het in de blessuretijd van de eerst helft nog 2-2 toen de achterhoede Matthijs de Mooij van de bezoekers alle gelegenheid gaf om de 2-2 te scoren.

Moest BOL het in deze wedstrijd nog zonder Bas Jonker(corona) doen maar na de rust kwam Rick Molenaar zijn opwachting maken en dat gaf defensief veel meer rust. Ook nu kreeg BOL al in de eerste minuut van de tweede helft een goede kans maar ook nu gelukte het niet.

BOL richtte zich meer en meer op en was na de rust zeker de gelijke aan de tegenstander. Het aantal kansen was duidelijk in het voordeel van de thuisclub. Toen Martijn Ton alleen voor de doelman verscheen en de hoek voor het uitkiezen had werd het een simpel balletje voor de doelman. Even later wist dezelfde doelman van de bezoekers zijn ploeg voor een nederlaag te behoeden.

Het bleef tot het einde spannend waarbij de BOL-doelman nog een snoeihard schot onschadelijk moest maken. Gelet op het spelbeeld over beide helften was een gelijk spel wel de verhouding.

Scheidsrechter Wolf uit Bergschenhoek kon in deze sportieve wedstrijd de kaarten op zak houden. Volgende week wacht een uitwedstrijd bij Forumsport in Voorburg. Een sterke tegenstander want zij brachten VWHEDW de eerste verliespunten toe.