BOL moet de eer aan Blauw Wit-Beursbengels laten

() • 80 weergaven

Na enkele teleurstellende wedstrijden moest BOL zich deze middag herpakken, teneinde de thuisclub op afstand te houden. BOL zocht naar het zelfvertrouwen, de bezoekers roken de kans om nog dichterbij te komen. Wat BOL in de eerste seizoenshelft meemaakte is nu bij de thuisclub het geval. De Amsterdammers wonnen de laatste wedstrijden, BOL verloor veelal kort voor tijd de punten.
Toch werd er deze middag aanzienlijk beter gespeeld dan de vorige wedstrijden. Met name in de eerste helft gaf BOL prima partij en had met Jelle Brandsma en Bas Jonker en goed bezet middenveld. Maar ja, de Amsterdammers beschikken over meerdere talenten die bepalend kunnen zijn voor de ploeg. Het positie kiezen was een pluspunt voor de gastheren.
BOL begon sterk en had meteen al een mogelijkheid, maar echte kansen kwamen er aan beide kanten niet. Tot in de 26e minuut een toch niet al te zware overtreding met een strafschop bestraft werd. Kennelijk was de overtreding niet dermate zwaar dat het geen gele kaart opleverde.
Uiteraard maakte de thuisclub gretig gebruik van de mogelijkheid. BOL vocht echter terug en in de laatste 5 minuten voor de rust was BOL kansrijk. Eerst kwam Martijn Ton net iets te kort en een pegel van Sietse Brandsma noopte de doelman tot een fraaie redding.

In wezen had de wedstrijd in de 3e minuut van de tweede helft al beslist kunnen worden, toen de spits van de thuisclub van 5 meter afstand het nog presteerde om over het doel te schieten. Even later voorkwam doelman Snoek met een fraaie redding een doelpunt.
BOL bleef knokken voor een beter resultaat. Was Steven Glas voor de rust al vervangen door Timo Schouwink, die goed inviel, halverwege de 2e helft kwam Koen Tros toch weer opdraven na zijn blessure en dat ging ten koste van Jelle Brandsma. De trainer koos voor een goed bezet middenveld in plaats van versterking van de aanval. Bijna was Koen Tros succesvol, maar zijn inzet in de korte hoek werd gestopt. Bij balverlies van de, inmiddels wat nonchalant wordende, thuisclub kreeg BOL nog kansen via de counter.
Maar na slecht wegwerken kwam men toch op 2-0, zij het dat dit pas in de 80e minuut gebeurde, zodat er nog lang de hoop aanwezig was om minimaal gelijk te spelen.
Een paar minuten later dacht BOL dichterbij te komen bij een fraaie vrije trap van Dennis Rijs, die buiten bereik van de doelman op de paal belandde. De teleurstelling werd nog groter toen er hieruit een counter ontstond, waarbij met een mooie combinatie Erwin Smajic voor de 3-0 zorgde. Een terechte, zij het wat geflatteerde overwinning van de Vermeulen-brigade.
De KNVB had deze middag voor een arbitraal trio gezorgd die voor een goede leiding zorgde.
Gelet op het spel in de 2e helft hoeven we nog steeds niet kansloos te zijn. Er scheiden ons nog 6 wedstrijden om de 2 punten voorsprong vast te houden.
En het periodekampioenschap is nog voor diverse teams mogelijk, dus we houden de moed erin. Volgend week op bezoek bij Monnickendam.

Blauw Wit/Beursbengels-BOL 3-0(1-0)
1-0 Donvan Mijnals
2-0 Donvan Mijnals
3-0 Erwin Smajic