BOL moet de punten aan Huizen laten

() • 107 weergaven

Dat de wind deze middag de spelbreker was, bleek wel uit het feit dat vlak voor het begin van de wedstrijd een windvlaag de dug out van BOL deed omblazen. Hulde voor de technische staf dat ze daar in de stormachtige wind van de nood een deugd moesten maken.
Goed voetbal was bij deze weersomstandigheden bijna onmogelijk, maar onmiddellijk moet worden aangegeven dat de bezoekers daar beter mee omgingen dan de thuisclub. Ook individueel had Huizen meer in huis dan BOL.
Met de tegenwind had BOL voor de rust, met name het eerste half uur, weinig in te brengen tegen de wind en de tegenstander. In de 3e minuut werd doelman Snoek al op de proef gesteld, maar hij voorkwam een vroege achterstand.
Huizen bleef in die fase domineren en het was voor BOL verdedigen in de hoop tot het rustsignaal overeind te blijven en dan na de rust met de wind in de rug de eventuele achterstand in te lopen.
Maar zo goed en energiek het de vorige week ging, deze middag behaalden sommige spelers niet het niveau van wat we van ze gewend zijn. Huizen was meer gedreven en vocht in ieder geval voor een goed resultaat. Toch werd het na 11 minuten al 0-1 toen de bal via de rug van een BOL-speler in het doel verdween. Langzamerhand wist BOL zich hierna toch te herpakken en kwam ook tot tegenaanvallen. Timon Plak was goed bezig toen hij langs de zijlijn opstoomde en de bal fraai voor doel bracht. Daar werd in eerste instantie niets mee gedaan, maar een minuut later was het toch raak toen Martijn Ton van dichtbij voor de 1-1 zorgde.
Dat leek een goede opsteker, omdat BOL na de rust de wind in de rug had. Niets was minder waar, want een beter in de wedstrijd komend Huizen had de overhand en eiste met snelle counters voor gevaar te zorgen. Zo’n tien minuten na rust greep de verdediging niet krachtig goed in en uit de voorzet kon van der Veldt bij de 2e paal de voorzet gemakkelijk intikken (1-2).
BOL probeerde het wel, maar kon geen vuist maken. De verdediging van Huizen onderkende het gevaar van de BOL-aanval en greep goed in. Zelfs kregen de bezoekers nog een paar opgelegde kansen zonder succes, maar in de 68e minuut had het wel succes toen Wouter Bonke uit een hoekschop raakkopte. (1-3) Dan wordt het moeilijk om nog terug te komen en dat gebeurde maar sporadisch. Te weinig rekening werd gehouden met de snelheid van de bal, waardoor er weinig gevaar kon worden gebracht. Toch scoorde BOL nog de 2-3, maar dit doelpunt werd op advies van de assistent afgekeurd, omdat er door hem hands geconstateerd was.
Al of niet terecht, we hebben met neutrale assistenten te maken en diens waarnemingen tellen uiteraard. Maar het was wel opvallend dat niemand van de bezoekers protesteerde tegen het doelpunt.
Het was één van de mindere wedstrijden van BOL en het resultaat is dat we een paar plaatsen zakken en in het rechterrijtje zijn beland. Er zal toch nog een paar keer gewonnen moeten worden om de fatale plaatsen te ontgaan. Er volgen nu twee uitwedstrijden tegen koploper AFC en Aalsmeer.

BOL-Huizen 1-3 (1-1)
Eigen doelpunt 0-1
Martijn Ton 1-1
Hidde van der Veldt 1-2
Wouter Bonke 1-3

Scheidsrechter de heer E. Dam uit het Waarland met de assistenten J. Leider en B. Elenga.

Het doelpunt van BOL werd gescoord in de 38e minuut en die stond achter de naam van Jan Slot Jr.