BOL moet in extra tijd puntendeling toestaan

() • 80 weergaven

In de tiende wedstrijd van het seizoen moest BOL 1 naar Wilnis, één van de in totaal 8 dorpen die samen de gemeente Ronde Venen vormen, het is maar dat u het weet. Laag land, waar vroeger veen werd gewonnen. Tien jaar geleden haalde Wilnis het landelijke nieuws, niet door de plaatselijke voetbaltrots CSW, maar door een dijkdoorbraak die ook het complex van CSW blank zette.
Uw vaste verslaggever CK vond het weer te lelijk om te komen, daarom dit keer het verslag van andere hand. Volgende week hopelijk weer zoals vertrouwd.
CSW, Combinatie Sportvereniging Wilnis (de C stond in eerdere tijden voor Christelijk maar die werd vervangen door het wereldser Combinatie) speelt sinds een paar jaar in de eerste klas. Dit seizoen wil het nog niet zo vlotten, met 9 uit 9 bekleedde de dorpsclub uit Wilnis voor aanvang van deze wedstrijd een tiende plaats. Vandaag wilde men als het even kon verandering brengen in de bescheiden klassering door de drie punten in Wilnis te houden.
Het was dan ook de thuisploeg die direct na het eerste fluitsignaal van arbiter Ron Wolf het initiatief nam en de aanval opende. Een voorzet van rechts werd door Rik Molenaar enigszins paniekerig via de buitenkant paal corner getrapt en in de derde minuut was er een kopbal van een CSW-speler die over het doel zeilde. Na tien minuten spelen liet BOL ook van zich horen, Sietse Brandsma kon een kopbal van Bas Jonker net geen goed vervolg geven en een afstandsschot van de voor de geschorste Koen Tros spelende en hard werkende Bastiaan Schaasberg miste net de juiste richting. Zo golfde het spel op en neer. Halverwege de eerste helft kreeg de nummer 9 van CSW de beste kans toen hij een voorzet van rechts in kopte, de bal ging echter voor het doel van Xander Snoek langs. Even later een voorzet van Timon Plak van links voor het doel van CSW waar Bas Jonker net niet goed bij kon.
De mooiste aanval van BOL leek een doelpunt op te leveren, toen een combinatie tussen Timon Plak en Sietse Brandsma leidde tot een schot van laatstgenoemde, dat helaas net naast het doel ging. In de laatste minuten voor rust moest BOL weer alert zijn toen CSW een aantal corners mocht nemen, maar ook die leidden niet tot schade voor BOL, ruststand 0-0.
Ook in de tweede helft nam CSW het initiatief en moest BOL terug. Dit leidde niet direct tot kansen, bovendien was BOL bij de tegenaanvallen niet ongevaarlijk. Een rush van Martijn Ton na een paar minuten spelen kon ternauwernood worden gestuit. Inmiddels moest de grieperige Timon Plak de wedstrijd staken, hij werd vervangen door de van een blessure terugkerende Mike Molenaar. Na ongeveer een kwartier spelen kwam BOL op voorsprong uit een vrije trap van Dennis Rijs. De inzet van Dennis kon door Sietse Brandsma met een listig tikje tot doelpunt worden gepromoveerd. Deze achterstand was voor CSW het teken nog meer druk te zetten op de ook vandaag weer solide opererende defensie van BOL. BOL moest verder terug en met nog 20 minuten te spelen kwam BOL goed weg toen de no. 9 van CSW een vrije kopkans kreeg, maar opnieuw voorlangs kopte.
Toch viel de 1-1 in de 76-ste minuut, toen in een klutssituatie de bal via doelman Snoek en een speler van CSW in het doel caramboleerde. Wie dacht dat BOL bij de pakken neer zou zitten had het mis, want vijf minuten later leidde een snelle aanval over rechts tot een penalty voor BOL, toen Sietse Brandsma door de nummer 2 van CSW van achteren onderuit werd gehaald in de 16. Sietse zelf nam de penalty, dit keer echter knalde hij de bal keihard op de paal, gelukkig reageerde Bas Jonker zeer attent en wist hij de terugkomende bal alsnog in de rechterhoek te schuiven, 1-2 dus met nog minder dan tien minuten speeltijd. CSW zette nu alles op alles om in ieder geval nog een punt te redden, maar het leek erop dat BOL met de punten naar Broek zou kunnen gaan, want echt gevaarlijk werd CSW niet. Tot de 93-ste minuut toen Xander Snoek eerst fabuleus redde op een inzet van dichtbij. Uit de eerste corner die CSW daaropvolgend nog mocht nemen volgde een tweede. Door mistasten van keeper Snoek kon de nummer acht van CSW uiteindelijk in de vierde minuut van de extra tijd toch nog van dichtbij de 2-2 inknallen. Een domper voor BOL, maar gezien het spelbeeld wel verdiend voor CSW. Vrijwel direct daarna floot scheidsrechter Wolf af. De teleurstelling van het missen van de overwinning veranderde bij BOL snel in het besef dat een punt vanmiddag wel terecht was.
Volgende week wacht Argon, de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. Komt dat weer zien!