BOL moet teleurstelling verwerken

() • 97 weergaven

Wat zijn we dicht bij de promotie geweest, maar de competitie duurde in wezen twee weken te lang. Na verlies van punten tegen ZOB en Jong Holland werd het uiteindelijk toch een beslissingswedstrijd.
Twee bussen met supporters vergezelden het team naar Edam. Maar ook tegenstander WV-HEDW liet zich niet onbetuigd en ook zij werd ondersteund door een flinke supportersschare.

Meteen na het beginsignaal van scheidsrechter Jansen zetten de Amsterdammers BOL flink onder druk en kwamen zelfs na 4 minuten spelen op een 0-1 voorsprong, toen een handsbal van Jan Biersteker bestraft werd met een strafschop. Hoewel doelman Xander Snoek er nog dichtbij kwam scoorde Ashraf Azzouz de 0-1. De Amsterdammers probeerden meteen door te drukken, maar BOL kwam langzamerhand ook goed in de wedstrijd en wist het spel meer te verplaatsen naar de helft van de tegenstander. Dat had effect, want na een kwartier spelen nam Koen Tos een uitstekende vrije trap welke licht getoucheerd werd door Martijn Ton, waardoor de doelman verrast werd.
Een opsteker voor het verdere verloop, want de wedstrijd kwam nu meer in balans. Toch moest BOL opletten, want hun vleugelspits Mick van Moerkerk was razend snel, maar zag zijn rushes steeds gestopt door de BOL-verdediging.

Na de rust was de wedstrijd lang op slot en kwamen er aan beide kanten weinig kansen, temeer daar men door had dat het gevaar voornamelijk van Sietse Brandsma kwam. En Sietse trof het niet dat zijn tegenstander deze middag de beste speler van de bezoekers was.
Langzamerhand kwam toch de angst boven dat een doelpunt van welke partij ook fataal kon zijn. Toch had BOL nog een prima kans toen Koen Tros een schitterende pass op Bas Jonker afleverde. Bas ging alleen op doel af, kapte zijn tegenstander uit en had toen wellicht wat zelfzuchtiger moeten zijn, want zijn voorzet belandde in een kluw van spelers.

Het werd toch verlengen en de spanning steeg met de minuut. Na 90 minuten wedstrijd en nog eens 2 x 15 minuten verlenging, werd het voor beide partijen een slopende wedstrijd. Trainer Hoogland had al 3 wissels toegepast, waarna ook Bas Jonker op zijn tandvlees liep.
Een ieder dacht al aan het nemen van strafschoppen, maar in de laatste (120e) minuut gaf scheidsrechter Jansen 2 vrije trappen na elkaar. Over de eerste vrije trap mag men twijfels hebben, de tweede was terecht en in de blessuretijd van de verlenging bracht Mick van Moerkerk zijn team het kampioenschap.
Zoals al eerder vermeld, waren de duels tegen Jong Holland en ZOB cruciaal die beide punten deed verliezen, terwijl VW HEDW het een stuk gemakkelijker kreeg.

Wat is de consequentie. De trainer heeft in de spelersbus zijn mannen opgepept en hen geprezen voor hun geweldige inzet. Maar we gaan weer verder, want dinsdagavond wacht het duel in en tegen de Bilt, alle kans dus nog om verder te spelen op weg naar promotie.
De wedstrijd begint om 20.00 uur, waarbij we jullie veel succes toewensen!

BOL-VWHEDW 1-2(1-1)

0-1 Ashraf Azzouz
1-1 Martijn Ton
1-2 Mick van Moerkerk