BOL sluit goed seizoen winnend af

BOL sluit goed seizoen winnend af

In de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen heeft BOL er alles aan gedaan om via een zijweg nog een periodetitel te kunnen pakken. Als BOL zelf zou winnen en nummer twee Nootdorp dat ook zou doen tegen degradatiekandidaat Die Haghe, zou BOL als best geklasseerde ploeg in de competitie de periodetitel van Nootdorp overnemen, dat als nummer twee al een periodetitel op zak had. BOL deed wat het moest doen en won met 2-1, maar Nootdorp verloor onverwacht van Die Haghe. Daarom geen nacompetitie voor promotie voor BOL (die eer is weggelegd voor Honselersdijk), maar niemand die daar na afloop echt mee zat, want al met al heeft BOL een voortreffelijke prestatie geleverd dit seizoen, met uiteindelijk een (met Voorschoten gedeelde) derde plek als eindpunt.

Op een droog en daardoor wat hobbelig en lastig bespeelbaar A-veld leverden BOL en Monnickendam, dat veilig was en alleen nog streed voor de eer, een vrij rommelige eerste helft af. Er waren van beide kanten weinig goed lopende aanvallen te noteren en het spel speelde zich vooral op het middenveld af. Redelijk onverwacht kwam BOL ongeveer tien minuten voor de rust op voorsprong. Een slim steekballetje van Thimo Schouwink op Jack Schoon zette de laatste vrij voor keeper van Haaster van M’dam en Jack had geen moeite deze te passeren. 

In de tweede helft kreeg BOL in de eerste tien minuten drie riante mogelijkheden het duel te beslissen, maar Martijn Ton tot tweemaal toe en Alex van Enoo, na een vloeiende BOL-aanval, slaagden er niet in te scoren. Dat gaf Monnickendam weer wat moed en het probeerde door meer de aanval te zoeken de gelijkmaker te produceren. Lang leek het er echter op dat het vanmiddag bij de 1-0 voor BOL zou blijven, want beide ploegen slaagden er niet meer in echt gevaarlijk te worden. Toch scoorde M’dam zo’n tien minuten voor het einde. De manier waarop was typerend: een als voorzet bedoelde inzet van Monnickendam-speler Stephan de Jong vanaf de linkerkant, werd verkeerd beoordeeld door de verdediging van BOL, keeper Habets incluis, en de bal belandde daarmee ongehinderd in de verre hoek. Een onnodige tegentreffer, die maakte dat BOL wakker werd geschud en alles op alles zette om alsnog de drie punten in Langedijk te houden. Kansen kwamen er opnieuw, Een inzet van Bas Jonker ketste tegen de paal, een 1-op-1 van de ingevallen Vincent Bakker met de keeper van Monnickendam werd door de laatste gekeerd en (even later) uit een corner kon de bal nog vanaf de lijn worden weggeschoten. In de extra tijd viel de verdiende treffer alsnog en wie anders dan Jack Schoon was daarvoor, voor de tweede keer dus deze middag, verantwoordelijk. Jack heeft deze competitie alle wedstrijden gespeeld en was met zijn drive en inzet het hele seizoen een voorbeeld voor zijn medespelers. Na weer een corner knalde hij de bal van dichtbij alsnog in de goal van Monnickendam en bracht daarmee BOL de verdiende zege. 

BOL sloot daarmee een uitstekend verlopen seizoen passend af. Het heeft het hele seizoen constant gepresteerd en bivakkeerde in de (uitgebreide) middenmoot tot subtop, met de huidige gedeelde derde plek als tastbaar resultaat. Dat mag een prestatie van formaat worden genoemd van de selectie, onder leiding van het trainersduo Erwin Tump en René Groenhuijzen. Jammer is het dat er afscheid wordt genomen van keeper Melvin Habets, hij kiest volledig voor zijn zaalvoetbalcarrière bij Hovocubo. We wensen hem daarbij alle succes toe.