BOL blijft met 4-1 winst in de race om kampioenschap

• 167 weergaven

Op een zonovergoten “BOLwerk” is BOL er zaterdag eenvoudig in geslaagd Monnickendam met ruime cijfers te verslaan: 4-1. Bijzonder was dat Daniël Vos alle doelpunten van BOL voor zijn rekening nam.
Onder leiding van scheidsrechter Jesse Verduijn werd om iets over half drie gestart. Het eerste speldenprikje kwam van Monnickendam, snel nam BOL daarna het initiatief. Na een eerste kansje voor Lex Duijs was het na nog geen tien minuten spelen raak. Lex Duijs onderschepte de bal en gaf die goed mee aan Daniël Vos, die met een schuiver in de linkerhoek keeper Luc Boontje van Monnickendam kansloos liet: 1-0. BOL bleef daarna sterker en drukte Monnickendam terug. Verdedigend maakte Monnickendam een kwetsbare indruk en dat werd na nog geen twintig minuten spelen bevestigd. Een scrimmage voor het doel van Monnickendam werd na zwak verdedigend werk van Monnickendam door Daniël Vos afgestraft, zijn tweede doelpunt. Daarmee ging BOL na nog geen twintig minuten spelen comfortabel aan de leiding. Het was jammer dat niet veel later een uitstekende aanval van BOL niet doeltreffend werd afgerond. De goed spelende Lex Duijs brak uit over links en gaf de bal op maat voor aan Jack Schoon. Jack schoot echter te wild in, waarna de bal over in plaats van in het doel verdween. Na dit aanvallende spektakel nam BOL gas terug en leek het alsof Monnickendam meer in de wedstrijd kwam. Gevaar voor het doel van BOL ontstond er echter niet, behoudens enkele afstandsschoten die verwerden tot een simpele prooi voor Romain de Jong. BOL drong ook niet erg meer aan en de stand 2-0 bleef tot de rust staan.
Direct na de pauze leverde BOL meer energie en ontstonden voor Monnickendam meteen problemen. Binnen vijf minuten loonde het offensief al. Een aanval over links werd door opnieuw Daniël Vos afgerond, hij kon in twee instanties zijn derde treffer noteren. Wedstrijd gespeeld, zo leek het. Voor BOL was de 3-0 het teken om gas terug te nemen. Monnickendam werd vaker de bal gegund, maar kon daar zelden iets goeds mee doen, ook omdat de verdediging van BOL de zaken weer goed op orde had. Inmiddels waren ook enkele wissels bij BOL toegepast, Ruben Beentjes was in het veld gekomen voor Lex Duijs en René Rootlieb kreeg na lang blessureleed en enkele korte invalbeurten in voorgaande wedstrijden, nu de kans wat meer spelritme op te doen. Hij verving de licht geblesseerd geraakte Jeroen Korver. De wedstrijd kabbelde voort naar het eind. Toch kwam er onverwacht nog wat reuring. Na een inschattingsfout van de verdediging van BOL kon no. 11 Samir Mustafa, de beste speler bij Monnickendam, alleen afgaan op keeper Romain de Jong en die werd geen kans gelaten, 3-1. Met nog een kwartier te gaan leek het even  alsof BOL zichzelf nog in de problemen zou spelen, zeker toen iets later een diagonaal schot van Monnickendam maar net, via de bovenkant van de lat, over het doel van BOL vloog. Verder kwam Monnickendam niet. Nadat Bas de Jong, ingevallen voor Martijn Ton, de bal in kansrijke positie nog net naast had geschoten, was het vlak voor de officiële speeltijd was verstreken, Daniël Vos die voor zijn vierde treffer van de middag tekende. Dit keer verschalkte hij keeper Boontje van Monnickendam met een leep kopballetje. Scheidsrechter Jesse Verduijn floot niet veel later af, hij had geen lastige wedstrijd hoeven fluiten, zoals hij zelf na afloop ook aangaf.
Man van de wedstrijd was Daniël Vos, de tweede speler van BOL die in de jaren dat er in deze (eerste) klasse wordt gespeeld, erin slaagde vier doelpunten in 1 wedstrijd te maken.
Voor BOL resten twee “finales”. Komende zaterdag wacht in Leusden Roda als tegenstander. Om de kampioenskansen in eigen hand te houden, is winst noodzakelijk en ondersteuning door veel Broeker supporters zeer gewenst. Kom dus massaal naar Leusden om BOL te steunen. Aanvang zaterdag 14.30 uur.