BOL lijstaanvoerder na monsterscore

() • 94 weergaven

Ja, als je hoofdtrainer, Bart Hoogland, jarig is moet je hem wel iets aanbieden. Voor de wedstrijd werd er op cake getrakteerd. De dopingcommissie heeft niets onregelmatigs gevonden. Vanaf deze plaats de felicitaties met de verjaardag maar ook met de monsterscore.

Waar zijn ze gebleven, de mooie derby’s met Opperdoes waarbij op het scherp van de snede gevochten werd voor de overwinning. BOL heeft het geluk over een brede selectie te beschikken, Opperdoes heeft dat niet. Ja, en dan nog iets. We kennen allemaal het lied van die zeeman, zijn naam is klein maar wij hebben ook van die helden waarvan de naam klein is. Wat dacht de lezer van Snoek, Rijs, Tros, Ton, Schoon, Plak en Wal. Kennelijk had de trainer de spelers op het hart gedrukt de tegenstander niet te onderschatten na de bekeroverwinning tegen en in Opperdoes. Want vanaf de aftrap was BOL bijzonder gretig.

In de eerste minuut was BOL al dicht bij de openingstreffer, maar het duurde tot de 10e minuut toen Jelte van der Wal de buitenspelval ontweek en voor de 1-0 zorgde. Ik wil niet ieder doelpunt gaan omschrijven, want uw reporter is al blij dat hij alle doelpunten kon noteren. Wel nog even de 2-0 door Sietse Brandsma die goed doorliep op een dieptebal. Hierna sloop even de gemakzucht in het elftal waar Tamo Karapetian goed van profiteerde door op het randje van buitenspel voor de aansluitingstreffer te zorgen. BOL was op tijd wakker en kwam goed terug in de wedstrijd. Het was weer Dennis Rijs die een projectiel af mocht schieten en dat gelukte hem voor de 4e keer in deze nog jonge competitie. De bal kwam via de onderkant van de lat op de rug van de doelman waarna de bal in het doel rolde. Jammer was dat de scheidsrechter in deze toch sportieve wedstrijd 5 maal geel toonde, waarbij 2 spelers de tweede gele kaart kregen, dus uitsluiting. Na prima doorzetten van Timon Plak was het Sietse Brandsma die voor de rust de 4-1 binnen tikte. Timon Plak was deze middag één van de uitblinkers waarbij ook Martijn Ton genoemd mag worden.

In de 2e helft ging BOL op dezelfde voet verder. Opperdoes zakte al meer in, terwijl de BOL-spelers hun gretigheid behielden. Jelte van der Wal scoorde de 5-1, terwijl een voorzet van Koen Tros zomaar in het doel verdween. De trainer vond de score wellicht wel hoog genoeg en liet Jelte van der Wal en Sietse Brandsma vervangen door de nieuwelingen Bas Jonker en Alex van Enoo. Nu bleek over wat voor een mooie selectie de trainer beschikt, want de 2 invallers deden het ook uitstekend en waren beiden ook nog goed voor een doelpunt. Intussen waren Niels Putting van Opperdoes en Jan Biersteker van BOL met een 2e gele kaart weggestuurd, wat jammer was voor het verloop van de wedstrijd. Als je dan ziet dat Martijn Ton een speler van Opperdoes nog behulpzaam is als deze laatste krampverschijnselen krijgt, is het gewoon jammer dat dit moest gebeuren. Want voor het overige floot de scheidsrechter niet slecht en was meestal dicht bij de situatie. Nadat de beide invallers en Timon Plak nog scoorden vond de scheidsrechter het kennelijk welletjes, want vijf minuten voor de afloop van de officiële speeltijd werd voor het einde gefloten. Door de overige uitslagen staat BOL alleen bovenaan. Daar zal ongetwijfeld een aanval op gedaan worden als BOL op bezoek gaat bij HBOK, die na de nederlaag tegen OSV zeker weer aansluiting willen met de kopgroep.

BOL-Opperdoes 10-1 (4-1)
1-0 Jelte van der Wal
2-0 Sietse Brandsma
2-1 Tamo Karapetian
3-1 Dennis Rijs
4-1 Sietse Brandsma
5-1 Jelte van der Wal