BOL na prima zege naar 2e plaats

• 95 weergaven

BOL heeft het in het verleden altijd moeilijk gehad bij EVC. Deze middag was BOL echter niet te stuiten voor de Edammers. Al zag het daar in de beginfase, onder leiding van de prima leidende scheidsrechter Smit, niet naar uit. Het ging allemaal in een laag tempo.
EVC probeerde met de lange trap de voorhoede te bereiken, waar Jeffrey Schilder de gevaarlijke man was. Na een half uur spel werd de wedstrijd opengebroken toen Sietse Brandsma prima gelanceerd werd door Koen Tros, waarna de spits het duel met de verdediger won en de bal prima in de verre hoek plaatste. BOL bleef nu het initiatief houden en kreeg meerdere kansen.
Vijf minuten later was het weer raak toen de mee naar voren gekomen Jan Slot een door Koen Tros uitstekend genomen hoekschop tot de tweede treffer promoveerde.

Intussen hield men bij de dug out goed in het oog of Sietse Brandsma geen last kreeg van zijn blessure, opgelopen tegen WVHEDW. Verzorger Adrie Heurter had er veel energie in gestoken om Sietse speelklaar te maken en dat gelukte. Intussen had Xander Snoek een paar prima reddingen verricht, om te voorkomen dat de thuisclub de aansluitende treffer zou maken.

Kennelijk heeft trainer Hoogland in de rust toch wel wat woorden gewisseld, want na de rust speelde BOL weer het spel zoals we gewend en waarmee we verwend zijn. Met snelle aanvallen werd de thuisclub onder druk gezet. Het werd nu wel een eenzijdig duel, wat onder meer uitkwam na een schitterend genomen vrije trap van Jack Schoon. Vanaf 35 meter was de doelman kansloos, wat 0-3 betekende. Even was er een dip toen EVC middels Jeffrey Schilder voor de 1-3 zorgde. Maar twee minuten later vergrootte BOL de voorspong weer door een schitterende assist van Sietse Brandsma op Koen Tros, die fraai afrondde. En toen kwam uit dat BOL over de gehele linie vooruit is gegaan, want Jos Visser, Sietse Brandsma en Jack Schoon werden gewisseld voor Frank Wagenaar, Niek Hogeveen en Harmen Snoek en ook toen bleef BOL prima combinaties opzetten. Martijn Ton zorgde, ondanks het onterechte vlagsignaal van de assistent, met een fraaie lob voor de 1-5.

Door nederlagen van ZOB en HBOK staat BOL nu op 2 punten van leider ZOB. Ondanks de eertijds gemaakte gelijkmaker in blessuretijd, feliciteren we toch Marken met het behalen van de periodetitel. Volgende week wordt het lastiger als we op bezoek gaan bij DVVA.

EVC-BOL 1-5(0-2)

0-1 Sietse Brandsma