BOL na zwaar bevochten zege naar 1e plaats

• 76 weergaven

Hoe vreemd kan een wedstrijd verlopen. Het eerste half uur een uitstekend spelend BOL, dat met mooie combinaties de thuisclub totaal verraste. En het resultaat was er. We moeten ver in de geschiedenis teruggaan, als het er al geweest is, dat BOL binnen 4 minuten met 0-2 voor stond.
BOL kwam flitsend uit de startblokken en na 3 minuten was het de mee naar voren gaande Jan Slot die een steekpass van Koen Tros op fraaie wijze benutte. Voordat de thuisclub orde op zaken kon stellen, zat een minuut later nummer twee erin, toen Niek Leegwater na een combinatie met Martijn Ton voor de 0-2 zorgde.

BOL bleef doorgaan en DVVA had alle geluk, toen de doelman met de toppen van de vingers een lob van Sietse Brandsma kon keren. Ook moest een verdediger een keer de bal van de lijn halen, maar BOL kon de beslissende treffer in die periode niet maken. Langzamerhand hervond de thuisclub zich en bracht meer fysieke krachten in het spel. Toch duurde het tot de 20e minuut, voor doelman Xander Snoek op de proef gesteld werd.
BOL zakte iets weg en daar maakte de thuisclub in wezen geen gebruik van. BOL wist zich vlak voor rust intussen van de druk te bevrijden en kwam ook weer tot tegenaanvallen, veelal opgezet door de deze middag prima spelende Timon Plak.

Na de rust kwam een fel DVVA binnen de lijnen, die vooral via de buitenspelers tot succes probeerde te komen. Maar hun aanvallen werden steeds gestuit door de BOL-defensie, waar Rene Rootlieb en Jan Biersteker meermaals erger wisten te voorkomen, met natuurlijk ook deze middag de voor veel reddingen zorgende Xander Snoek. Het was echter halverwege de tweede helft dat een van dichtbij ingeschoten bal niet voldoende kon worden weggewerkt en via de rug van de doelman in het doel belandde. DVVA rook bloed en ging er fors tegenaan en ging weleens over het randje, wat wellicht ook te maken had met de wel zeer luid coachende trainer. Het leverde hen wel 2 gele kaarten op.

Intussen had Sietse Brandsma zich moeten laten vervangen omdat hij nog steeds te veel last heeft van de tegen WVHEDW opgelopen blessure. Gelukkig is Jelte van der Wal weer beschikbaar en hij toonde zich een goede vervanger. Het leek wel een signaal om er weer tegenaan te gaan, want er kwamen zowaar weer kansen. Eerst vuurde Jelte een fraaie lob af en even later kwam Koen Tros, na weer een mooie combinatie, een teen te kort om voor de 1-3 te zorgen.

De laatste minuten was het billen knijpen, want de thuisclub gooide alles voor het doel, een kolfje naar de hand van de doelman. Gevaarlijk werd het nog in blessuretijd, toen de thuisclub een vrije trap vanaf zo’n 20 meter kreeg, maar ook dit had geen resultaat, waarna de prima leidende scheidsrechter voor de laatste maal floot wat een ontlading bij BOL veroorzaakte, nog onwetend van het feit dat zowel ZOB als HBOK puntenverlies geleden hadden.

Dit betekent dat het team van trainer Bart Hoogland de ranglijst aanvoert, een geweldige prestatie!

DVVA- BOL   1-2 (0-2)