BOL naar 4e plaats op de ranglijst

() • 104 weergaven

Na een verdiende overwinning op EVC is BOL op de 4e plaats gekomen, wat een prima resultaat genoemd mag worden. Voor de rust was er weinig te beleven. Er werd in een traag tempo gespeeld, terwijl ook EVC geen potten kon breken. De Edammers moesten het van de counter hebben, wat nog wel eens gevaar opleverde. Maar de achterhoede met uitblinker Steven Glas hield goed stand. De slag op het middenveld werd door BOL gewonnen omdat Koen Tros weer de spil was.

Toch leek EVC na een half uur succes te hebben toen de bal via de onderkant van de lat in de handen van Steven Boon belandde. Langzamerhand kreeg BOL meer grip op het duel en kwamen er toch wel kansen. Een door Timon Plak opgezette aanval kwam uiteindelijk bij Niek Leegwater terecht, die koelbloedig afrondde. Er kwamen meer uitgelezen kansen maar het afmaken ontbrak. BOL bleef de bovenliggende partij, maar voor de rust kwam het niet meer tot scoren.

De tweede helft werd er door BOL aanzienlijk beter gespeeld. En het was al na 5 minuten in de 2e helft dat de EVC doelman een verkeerde pass afgaf. De bal dreigde vervolgens over de achterlijn te gaan, maar de attent reagerende Niek Leegwater wist de bal nog te bereiken en uit zijn prima voorzet scoorde Chris Rijnders de 2-0. Een prima voorzet van Jos Visser was opnieuw kansrijk, maar dat feest ging niet door.

Het was jammer dat EVC een paar overtredingen maakte, die rijp waren voor geel en die dan ook door de prima leidende Wateler als zodanig werden onderkend. BOL bleef nu de aanval zoeken en kreeg een paar goede kansen. Het werd toch 3-0 toen Niek Leegwater weer een fraaie voorzet gaf waaruit Sietse Brandsma eindelijk zijn scorend vermogen weer eens mocht oppoetsen.

EVC ging nog wel op jacht naar een treffer en vijf minuten voor tijd was het Mark Uijlenhoed van de bezoekers die voor de 3-1 zorgde. Het laatste wapenfeit was voor doelman Steven Boon, die na een goed ingeschoten bal de bezoekers van de aansluitingstreffer afhield, door met een prima redding een treffer te voorkomen.

Door nederlagen van Marken en DVVA is BOL opgeschoven naar de 4e plaats. Volgende week zaterdag is het een vrij weekend en over 14 dagen is in een uitwedstrijd DVVA de tegenstander.

Golden goal
De treffer van Niek Leegwater kwam tot stand in de 37e minuut en die staat genoteerd voor Harmen Snoek. Proficiat!