BOL naar de volgende ronde in het Bekertoernooi

• 87 weergaven

Trainer Hoogland zal met een betere stemming van het veld af gegaan zijn dan vorige week tegen Jong Holland. Want zijn team speelde een klasse beter dan de week daarvoor. Na winst op AFC 34 en verlies tegen Jong Holland moest gewonnen worden van ZAP.
De club uit Breezand was afgelopen seizoen gepromoveerd naar de 2e klasse in de Zondagcompetitie.

Een opsteker voor de bezoekers dat ze al 2 maal gewonnen hadden, dus in de volgende ronde van het bekertoernooi uit mogen komen. Maar ook de nummer 2 gaat door. Met Hans de Koning als trainer (de buurman van BOL) en een jonge ploeg wist BOL dat winst moeilijk, maar wel mogelijk moest zijn.

ZAP had Jong Holland met 6-0 verslagen en was zeker van plan er deze middag een goede wedstrijd van te maken. Ze troffen het niet, want met veelal mooi combinatievoetbal kwamen er genoeg kansen voor de thuisclub. Na een stroef begin met kansen voor de bezoekers nam BOL al snel het heft in handen.
Na 13 minuten kreeg Bas Jonker de bal aangespeeld en met een schot vlak onder de lat werd de doelman verrast, wat 1-0 betekende. Vier minuten later werd Timon Plak gelanceerd door Sietse Brandsma en met een schitterende schuiver bracht hij de stand op 2-0.
BOL bleef goed combineren, met de aantekening dat Sietse Brandsma bij balbezit meerder malen fors werd aangevallen, waar de scheidsrechter geen overtredingen in zag.

BIJ BOL was Sander Snoek vervangen door de uitstekende keepende Steven Boon. Positief was ook dat Martijn Ton weer een helft mee kon spelen. Een tegenvaller was het dat Jan Biersteker met een blessure uit moest vallen. Vervanger Dennis Rijs had een positieve inbreng.

Na de rust probeerde ZAP nog wel wat terug te doen, maar toen Koen Tros na een combinatie over verschillende schijven voor de 3-0 zorgde, was het een gelopen wedstrijd.
BOL had nog een paar prima mogelijkheden om de stand verder op te voeren, maar het was goed zo. Bij ZAP het ongeloof dat BOL met deze ploeg van Jong Holland had verloren.

Door de 3-0 overwinning was vervolg in het bekertoernooi zo goed als zeker en toen bekend werd dat Jong Holland met 0-1 van AFC 34 verloren had, was het helemaal duidelijk.
Een goede generale voor de competitiewedstrijd tegen Zwaluwen, onze eerste tegenstander in de competitie.

1-0 Bas Jonker
2-0 Timon Plak