BOL neemt voor de rust al afstand

() • 110 weergaven

Het is BOL ook nu weer gelukt tegen Overbos de winst binnen te halen. Met name voor de rust was het de thuisclub die met mooie combinaties voor de voorsprong zorgde. De bezoekers begonnen met veel inzet aan de wedstrijd, maar echt gevaarlijk werden ze niet. Wel hielden ze in het eerste kwartier de druk erop. Toch waren de eerste gevaarlijke momenten voor het doel van Overbos. Zo kon de doelman een bekeken inzet van Niek Leegwater maar ternauwernood keren. En dat was het verschil met de bezoekers. Want met prima aanvallen sneden de voorhoedespelers door de defensie van Overbos, dat door de grote druk een paar cruciale fouten maakte.

Al in de 17e minuut zette Sietse Brandsma goed door en de doelman was kansloos tegen zijn inzet. Er kwamen meer kansen. Zo ging een inzet van Martijn Ton net naast het doel, maar even later was het wel raak toen Sietse Brandsma een fraai genomen hoekschop van Koen Tros met een rake kopbal tot doelpunt promoveerde. Intussen bleef de thuisclub aanvallen en zag de doelman een paar keer weliswaar grabbelen, maar de bal wilde er niet in.

BOL gooide de wedstrijd op slot toen Timon Plak een fout in de verdediging keurig afstrafte en de stand op 3-0 bracht. Toch probeerde BOL de voorsprong uit te bouwen, maar werd gestuit door overtredingen, wat meer uit onkunde dan opzet gebeurde. De bezoekers maakten de fout hun frustraties op de scheidsrechter te verhalen, waarmee ze zichzelf uit de wedstrijd speelden.

Het was na de rust meer vermakelijk dan fraai, want er gebeurde nogal wat. Na weer een fraaie aanval werd een overtreding gemaakt binnen het strafschopgebied, waarna Sietse Brandsma voor de 4-0 zorgde. En toen kwam de spelsituatie dat Sietse Brandsma opnieuw aan mocht leggen van elf meter en scoorde. De scheidsrechter had echter geconstateerd dat Jelte van der Wal te snel inliep, waardoor het doelpunt werd afgekeurd en het een vrije trap voor de bezoekers opleverde. Jelte kreeg zelfs geel. Menige toeschouwer vroeg zich af of deze beslissing juist was, maar volgens de arbitrage was dit momenteel de regel. Terwijl BOL nog verbaasd reageerde, ging Overbos in de counter en scoorde invaller Sven Wierda de 4-1. BOL probeerde toch weer afstand te nemen via Timon Plak, maar deze kwam ten val, waar de scheidsrechter een schwalbe in zag. Inmiddels had een speler van Overbos een rode kaart gekregen.

Al met al toch wel een gemakkelijke zege en door de winst van ZOB neemt de spanning weer toe. BOL miste deze middag Jelle Brandsma (voor enkele maanden wegens studie) en Steven Glas. Good old Jos Visser was een goede vervanger, terwijl in de slotfase Frank Wagenaar zijn opwachting maakte. Boze tongen beweren dat Frank geprobeerd had de nationaliteit van Tanzania te verwerven, zodat hij aan de Afrika-cup mee had kunnen doen. Trainer Bart Hoogland was met name zeer tevreden over de eerste helft en vond ook dat de wedstrijd met de rust al gespeeld was. Volgende week om 15.00 uur EVC-BOL.

BOL-Overbos 4-1 (3-0)
1-0 Sietse Brandsma
2-0 Sietse Brandsma
3-0 Timon Plak
4-0 Sietse Brandsma (pen.)
4-1 Sven Wierda

Scheidsrechter de heer R. Metsemakers uit Heemskerk.

De golden goal werd in de 17e minuut gescoord, waardoor Marcel Kostelijk kan incasseren.