BOL wint ook van NSC Nijkerk

• 211 weergaven

In een regenachtig decor heeft BOL zaterdag de derde thuiswedstrijd op rij in acht dagen tijd ook voor de derde maal winnend afgesloten. Ditmaal werd NSC Nijkerk met duidelijke cijfers teruggewezen: 4-1. Een knappe prestatie, omdat de Nijkerkers na de winterstop slechts eenmaal hadden verloren (een 1 – 11 uitglijder tegen Zuidvogels) en bezig zijn met een flinke opmars op de ranglijst.
Net als de vorige wedstrijden was de beginfase slordig van BOL. Deze start had na 1 minuut al een 0-1 achterstand kunnen opleveren. Een lage voorzet vanaf de rechterkant van NSC werd van dichtbij overgeschoten, waarmee NSC een grote kans onbenut liet.
NSC is een ploeg met behendige middenvelders en een aanval waar de BOL-verdediging haar handen vol aan had. Gelukkig herpakte BOL zich na deze waarschuwing sneller dan in vorige wedstrijden. De eerste grote kans kwam voor Bas Jonker. Hij kreeg de bal in de 16 aangespeeld en draaide zich knap vrij. Helaas schoot hij de bal vervolgens net naast. Niet veel later was het wel raak. Na een balverovering op het middenveld werd Lex Duijs diep gestuurd. Hij gaf meteen een prachtige lage voorzet, die werd ingetikt door Daniël Vos en zo zijn ploeg op voorsprong bracht. BOL werd steeds gevaarlijker. Uit een aantal  standaardsituaties kreeg BOL mogelijkheden. Vlak voor rust viel de 2-0, op een manier die typerend is voor het spel van BOL. De bal werd veroverd op eigen helft en na een paar passes, gaf Daniel Vos de bal op de diepgaande Ruben Beentjes. In een 1-tegen-1 maakte Ruben de aanval technisch fraai af door de bal langs de keeper te stiften. NSC leek geknakt, maar niets was minder waar. Uit een spaarzame aanval viel vlak voor rust zowaar de aansluitingstreffer. De bal kwam voor de voeten van de geheel vrijstaande no. 14 van Nijkerk, El Hammouchi. Met wat geluk, de bal werd van richting veranderd, kon hij de bal binnen schieten. Zo werd de ruststand 2-1 in het voordeel van BOL.
De tweede helft ging het spel eerst op en neer. Het leidde niet tot veel kansen aan beide zijden. Na een kwartier kwam Martijn Ton binnen de lijnen voor Lex Duijs.
Uit weer een standaardsituatie was BOL snel daarna doeltreffend. Na een ingestudeerde hoekschop, waarbij Jurre van Lingen de bal voor gaf vanaf de zijkant, werd de bal op het doel gekopt door Jeroen Korver. De bal belandde op de lat, maar in de rebound werd die alsnog door hem in de touwen gekopt: 3-1. Daarmee had BOL de beslissing geforceerd. NSC probeerde het wel, maar BOL verdedigde als team en er werd nagenoeg niks weggegeven. Jurre van Lingen werd uit voorzorg gewisseld, nadat hij de enige gele kaart van de wedstrijd had gekregen. Jelle Brandsma kwam voor hem in het veld. Enkele minuten voor het einde scoorde BOL nogmaals. Na goed storend werk in de opbouw van NSC kreeg Timon Plak de bal zo maar in zijn voeten gespeeld. Hij stuurde Daniel Vos diep, die maakte met een lobje de 4-1, opnieuw een mooi doelpunt. De wedstrijd was gespeeld en dat bood de trainer de gelegenheid om ook Tjardo Pols en René Rootlieb (na 2 maanden blessureleed) in te brengen. De stand bleef 4-1, opnieuw een (dik verdiende) overwinning voor BOL.
Komende zaterdag wacht in Gouda Olympia G als tegenstander. De wedstrijd start pas om 17.00 uur. Hopelijk weet BOL zich ook dan weer gesteund door een flinke supportersschare.