BOL verliest onnodig van Nunspeet

() • 130 weergaven

(met dank aan ons erelid Cees Koedijk, die voor dit verslag weer eens zijn verslaggeverspen ter hand heeft genomen)

Na de fraaie overwinning van vorige week was deze middag Nunspeet onze tegenstander. Een voor BOL totaal onbekende tegenstander maar daar zullen er meer van komen. BOL moest het deze middag zonder Jack Schoon doen die niet door een tegenstander maar door Corona was geveld. En dat scheelde veel in de bezetting van het middenveld terwijl ook het coachen van Jack duidelijk werd gemist. De wedstrijd begon sensationeel want na 2 minuten werd een terugspeelbal verkeerd beoordeeld en kwam er een vrije trap op de rand van het doelgebied. De vrije trap ketste af op de verdedigers. Maar 2 minuten later maakte BOL een overtreding in het strafschopgebied en kregen de bezoekers, overigens terecht, een strafschop. Dominique van de Grin rondde beheerst af en dat betekende al vroeg in de wedstrijd een 0-1 achterstand. BOL kwam voor de rust maar niet in haar spel alhoewel het een paar prima kansen kreeg. BOL drong wel aan maar de counters van Nunspeet, met name via de snelle spits Emiel Goud, waren gevaarlijk.

In de loop van de wedstrijd bleek al snel dat de bezoekers via de lange trap gevaarlijk werden terwijl BOL het steeds in de combinatie wilde oplossen. De bezoekers zaten er fel op en dat ligt BOL niet wat ook uitmondde in de 0-2 toen de bal van de achterlijn werd voor gezet waarna Maikel van der Wijk de bal voor het intikken had. BOL bleef maar combineren en had via Martijn Ton een prima kans maar voor de zoveelste keer wilde het ook nu niet gelukken. Langzamerhand kreeg BOL  meer en meer de overhand maar er was niemand die in staat was de trekker over te halen.

Na de rust speelde BOL veel gemotiveerder en kreeg ook kansen. Maar bij Nunspeet stond een excellerende doelman, Jardi Niebeek, in de goal die in wezen zijn team over de streep hielp. Daarbij komt dat de bezoekers veel inzet toonden wat ook tot uiting kwam in 4 gele kaarten terwijl BOL er in de slotminuut pas 1 ontving. Bij de aanvallen van BOL stonden er veelal 10 spelers te verdedigen wat  het er niet gemakkelijk op maakte. Maar het wilde niet gelukken terwijl Timon Plak keer op keer de defensie van Nunspeet uit elkaar probeerde te spelen dat in de slotfase er maar sporadisch uit kwam. BOL kreeg een paar uitstekende kansen maar, zoals vermeld, de doelman was niet te passeren en was  de “the man of the match”  Nunspeet was sporadisch op de helft van BOL maar ze hielden stand tegen een meer en meer aanvallend BOL. Het werd een wedstrijd die niet verloren had moeten worden maar als er niet gescoord wordt blijft de 0 op het bord. Gelet op de kansen over de hele wedstrijd waren die van Nunspeet op één hand te tellen terwijl BOL er legio kreeg. Jammer, maar volgend week, uit tegen Zuidvogels, houden we moed er in.

BOL-Nunspeet  0-2
Van de Grift     0-1
Van der Wijk    0-2