Sterk spelend BOL boekt verdiende overwinning op Olympia

• 141 weergaven

BOL heeft het winnende spoor waarin het al een aantal weken zat en dat vorige week met een gelijkspel tegen NSC werd doorbroken, afgelopen zaterdag hervonden. Op het eigen BOL-werk werd Olympia G uit Gouda met 2-1 verslagen, een volkomen verdiende overwinning, die maar matig recht deed aan de krachtsverhoudingen.

In de eerste helft was BOL veel sterker dan de gasten. Olympia trok zich massaal terug en gokte op een counter via de fysiek sterke nummer negen. Maar het was alles BOL wat de klok sloeg. Er waren oogstrelende combinaties te zien en die leverden ook kansen op.

Na ongeveer 15 minuten was het Jack Schoon die na een corner die was afgeslagen, de bal hard in de touwen schoot. BOL kreeg diverse kansen om de score uit te breiden, maar slaagde hierin pas vlak voor rust. Daniël Vos bekroonde een prachtige aanval en zette de 2-0 op het scorebord. Een score waarmee de bezoekers uit Gouda nog goed wegkwamen.

In de tweede helft waren er nog geen tien minuten gespeeld, toen een speler van Olympia direct rood kreeg van scheidsrechter Gerrit Beekman, nadat de speler een slaande beweging had gemaakt naar Timon Plak. BOL speelde net als de week ervoor tegen NSC dus weer tegen tien man. Maar dat het soms gek kan lopen in het voetbalspel, bleek toen uit het niets Olympia enige minuten na deze rode kaart de 2-1 liet aantekenen, via spits Lion vd Velde.

BOL leek even van slag door deze onverwachte tegentreffer, maar dit duurde niet lang. Onder leiding van een uitblinkende Timon Plak hervatte BOL het spel van de eerste helft. Met veel pressie over het hele veld werd Olympia het mes op de keel gezet. Kansen om de score uit te breiden kwamen opnieuw, maar 2 x stond de paal in de weg, dan wel werden combinaties net even te lang doorgevoerd of was de eindpass net niet nauwkeurig genoeg. Daarom bleef het spannend tot het eind, hoewel Olympia bijna niet meer bij het doel van BOL wist te komen. BOL wisselde Thimo Schouwink nog voor Jurre van Lingen en Ruben Beentjes kwam in het veld voor Martijn Ton.

Gescoord werd er niet meer. BOL boekte daarmee een zeer terechte overwinning, waarop alleen kan worden aangemerkt dat die veel ruimer uit had moeten vallen. Met het getoonde spel heeft BOL de kleumende toeschouwers weer kunnen vermaken en verwarmen. Over het spel zal trainer Erwin Tump, naast het resultaat, dan ook zeer tevreden zijn.

Komende zaterdag wacht als laatste tegenstander voor de korte winterstop Monnickendam. BOL speelt dan uit, aanvang 14.30 uur.