BOL op karakter en doeltreffend naar winst

() • 90 weergaven

Het was deze middag een strijd tussen de nummer twee en drie van de ranglijst. De bezoekers hadden nog maar éénmaal verloren, terwijl BOL haar 2 verliespunten opliep bij AMVJ.
Het werd een wedstrijd op het scherpst van de snede, maar mede door het uitstekend leiden van scheidsrechter Dam, bleef het een open wedstrijd, met kansen over en weer. Monnickendam moet het van een paar spelers hebben die het team dragen, terwijl BOL over een collectief beschikt, dat op de juiste momenten toe kan slaan met fraai opgezette aanvallen.
Het was teleurstellend dat de trainer niet kon beschikken over de veel scorende spits Sietse Brandsma, maar onmiddellijk mag worden gesteld dat gelegenheidsspits, Alex van Enoo, het er uitstekend afbracht. Zo gaf hij de achterhoede van de bezoekers nogal eens problemen, waar de andere voorwaartsen gebruik van konden maken. Op het middenveld waren Koen Tros en Bas Jonker weer uitstekend bezig en strooiden af en toe met fraaie passes. De achterhoede had het veelal moeilijk, met name met afstoppen van hun linkerspits Samir Mustafa, die we tot voor kort bij Marken tegenkwamen.
Er waren 7 minuten gespeeld toen Martijn Ton een voorzet uitstekend op de borst aannam, maar zijn inzet ging over het doel. Toch was het na 16 minuten Alex van Enoo die prima Koen Tros lanceerde, die met een prachtige volley voor de 1-0 zorgde. Monnickendam had snel het antwoord klaar, want toen de verdediging de bal niet weg kon krijgen omspeelde Tom Pruim de doelman en zorgde voor de 1-1. Het werd nu een strijd van over en weer, maar de bezoekers kwamen veelal niet verder dan de 16-meterlijn, maar echt gevaarlijk werd het niet voor Xander Snoek.

BOL bleef op de kansen loeren en in de 22e minuut mocht Dennis Rijs op dertig meter van het doel weer eens een vrije trap nemen. Het is niet bekend wie het van wie geleerd heeft, maar Rijs legt net als Ronaldo eerst de bal akelig precies neer en neemt dan iedere keer een paar achterwaartse stappen. Zo ook nu en zijn vrije trap was dermate hard, dat de doelman de bal niet klem kon houden waarna de attent reagerende Jan Slot voor de 2-1 zorgde. Dit was ook de ruststand.
Monnickendam wist dat alleen een overwinning hen in de race voor de periodetitel kon houden en viel gretig aan met veel beweging, maar niet doeltreffend.
Nadat BOL de storm even over zich heen liet komen, was het na ruim 10 minuten in de tweede helft dat Rijs werd aangespeeld. Deze aarzelde niet en schoot de bal van grote afstand hard in de touwen. Een prachtige treffer.
De bezoekers gaven zich nog lang niet gewonnen en gingen er vol in. Ook nu ontbrak het aan de afmaking en had men, met een strafschop, na een duidelijke overtreding de kans op de aansluitingstreffer. Daar had ook nu Tom Pruim geen moeite mee en hij bracht zijn ploeg terug tot 3-2. Monnickendam ging er nu vol in, maar BOL hield het overzicht en was met goed opgezette aanvallen steeds gevaarlijk. Daarbij komt dat Dave Goossens na twee keer geel mocht vertrekken, maar zoals zo vaak doen de overigen er dan een tandje bij.
En dan komt er ruimte. Eerst drukte Steven Glas op links goed door en zijn prima voorzet werd rustig door Martijn Ton afgemaakt, wat 4-2 betekende. Vermeld mag worden dat de bezoekers bleven strijden voor een goed resultaat. Hun aandringen werd hun fataal, want de eenzame spits Martijn Ton werd met een dieptepass van Koen Tros alleen voor de doelman gebracht. Martijn omspeelde de doelman en scoorde de 5-2. Wellicht iets geflatteerd, maar daar zal de trainer Hoogland geen boodschap aan hebben.
Volgende week wordt het spannend, want dan speelt BOL thuis tegen Blauw Wit Beursbengels en moet koploper EDO op bezoek bij Monnickendam. Na afloop van die wedstrijden weten we wie zich de eerste periodetitel mag toe-eigenen, want de eerste periode gaat over 8 wedstrijden.

Martijn Ton 5-2

Scheidsrechter: de heer E. Dam uit Waarland.

De golden goal werd gescoord in de 16e minuut, waardoor Ruben Schouwink de gelukkige was.