BOL verliest onnodig van Roda ’46

() • 167 weergaven

Afgelopen zaterdag mocht het keurkorps van BOL thuis, na bijna twee maanden daar niet te hebben gespeeld, weer aan de bak tegen middenmoter Roda ‘46 uit Leusden. Voor de wedstrijd van het eerste uit had een fris spelend BOL 2 tegenstander Castricum 2 al met duidelijk cijfers teruggewezen (4-0) en zo het goede voorbeeld gegeven.

Onder leiding van scheidsrechter Christiaan Peetoom uit Alkmaar en de aangewezen assistenten Enrico de Wolf en Stef van Soest, startten beide ploegen iets na 14.30 uur. Direct was er al een gevaarlijk moment voor het doel van BOL, gelukkig zonder gevolgen. Even later was het wel raak, toen na een vrije trap voor Roda de bal slecht werd verdedigd door BOL en no. 8 Tristan Wallet van Roda kon inschieten. Lang duurde de voorsprong voor de Leusdenaren niet. Een gedreven spelende Lex Duijs speelde enkele minuten later de diepgaande Ruben Beentjes aan, die vrij voor de keeper uit een lastige hoek met een diagonaal ingeschoten bal de keeper wist te verschalken en de gelijkmaker op het bord zette. In de Roda-aanval die na de aftrap daarop volgde, moest keeper Romain de Jong reddend optreden, toen hij ternauwernood een van richting veranderde bal kon stoppen. Zo was het wedstrijdbeeld levendig, met veel strijd op vooral het middenveld. Langzamerhand BOL kwam beter in de wedstrijd. Roda greep nogal eens naar de noodrem en dat leverde twee spelers van de ploeg een gele kaart op na te felle charges. BOL was twee keer dicht bij een voorsprong. De eerste keer na een flitsende aanval, waarbij keeper Schenk van Roda met een reflex redding kon brengen. De tweede maal werd er wel gescoord, maar helaas ging de treffer niet door vanwege buitenspel.

Na de rust gaven de eerste minuten hetzelfde beeld te zien als in de eerste helft. Na vijf minuten te hebben gespeeld kreeg BOL een tegenvaller te verwerken. Scheidsrechter Peetoom zag in een onschuldig lijkend duel in de 16 meter tussen een verdediger van BOL en een Roda-speler een overtreding van de verdediger, waar die volgens velen toch alleen de bal leek te spelen. De penalty die erop volgde werd onberispelijk benut door no. 22 Bakkenes van Roda.

Roda kroop vervolgens iets meer in de verdedigende stellingen en probeerde het combinatiespel van BOL te ontregelen om via de counter toe te slaan. BOL werd onrustiger aan de bal. Dat leidde vaak tot onnauwkeurige passing, dan wel te lang doorgevoerde combinaties die telkens konden worden onderbroken.

Na een kwartier speeltijd werd het nog erger voor BOL. Een spaarzame aanval van Roda werd onklaar gemaakt en Rik Molenaar dacht dicht bij zijn eigen doel terug te kunnen spelen op keeper Romain de Jong. Dat werd echter doorzien door opnieuw no. 22 Bakkenes, die razendsnel Romain de Jong omspeelde en de bal in het lege doel kon schieten. Daarmee leek BOL op een onoverbrugbare 1-3 achterstand te zijn gezet. Er was echter nog zeker een half uur te gaan en BOL zette aan om de aansluitingstreffer te maken.

De verdediging van Roda stond goed en had in zijn keeper een goede sluitpost, die bij corners en voorzetten telkens goed ingreep. Via nieuwe wissels trachtte trainer Erwin Tump zijn ploeg van nieuw elan te voorzien. Thimo Schouwink werd gewisseld voor Martijn Ton en Jurre van Lingen kwam erin ten koste van Bas Jonker.

Met nog een kwartier te gaan kon BOL na een goed lopende aanval eindelijk iets terugdoen. Jack Schoon passte de bal op Ruben Beentjes en hij wist vanaf links de de bal op maat voor te geven op Daniël Vos, die met het hoofd kon afronden en de achterstand verkleinde tot 2-3. Een prima aanval die weer hoop gaf voor het wat bedrukte Broeker gemoed. Met nog meer inzet streed BOL om ook de verdiende gelijkmaker te produceren. De zorgvuldigheid liet echter nog steeds te wensen over. Roda hield stand en stevende af op de overwinning. In de extra tijd leek het voor BOL toch nog te lukken, toen een aanvaller van BOL door de keeper bij zijn benen werd gegrepen en zo een reële scoringskans werd ontnomen. Iedereen dacht aan een penalty. Helaas zag scheidsrechter Peetoom het anders en liet hij doorspelen, tot ontsteltenis van alles wat BOL een goed hart toedroeg. In de tumultueuze slotminuten deelde scheidsrechter Peetoom nog twee gele kaarten uit, 1 voor een speler van BOL en een tweede gele kaart (en dus rood) voor een Roda-speler.

Zo eindigde de wedstrijd voor BOL in een 2-3 nederlaag. De Leusdenaren waren begrijpelijkerwijs zeer blij met de winst. BOL had zeker recht op tenminste een punt, maar het ook wel aan zichzelf te wijten dat het met lege handen achterbleef.

Volgende week wacht in Zuidoostbeemster ZOB als tegenstander. Om in positie te blijven voor de bovenste plaatsen is winst noodzakelijk. BOL zal er alles aan gelegen zijn het wat geschonden blazoen volgende week met drie winstpunten weer op te poetsen.