BOL slaat na rust toe

() • 125 weergaven

BOL heeft in de eerste helft de problemen over zichzelf afgeroepen. Na de mooie overwinning op Marken zat er wat gemakzucht in de ploeg, onder het mom van: we redden het wel. Maar de thuisclub was voor de rust gedreven en was veelal winnaar in de duels. De ploeg had de week daarvoor maar net met 1-0 verloren en zag deze middag toch wel kansen.

In de beginperiode was BOL wat slordig in de verdediging en de getruckte spits zorgde nog al eens voor gevaar. Dat resulteerde na 10 minuten in de eerste goal, toen de aanvaller van Overbos vrij werd gelaten en de hoek voor het uitkiezen had. BOL was even de kluts kwijt na dit doelpunt, maar probeerde toch de bakens te verzetten. De gelijkmaker hing in de lucht, vooral toen de bezoekers een strafschop kregen. Sietse mikte iets te nauwkeurig en terwijl de doelman in de andere hoek lag, ging de bal via de buitenkant van de paal naast. BOL kreeg nu meer kansen, onder andere nadat de doelman de bal te lang vasthield en BOL een indirecte vrije trap kreeg binnen het strafschopgebied. Koen Tros werd in stelling gebracht, maar zijn inzet werd op de doellijn door een verdediger weggewerkt.

Ongetwijfeld zal er in de rust door trainer Hoogland een hartig woordje gesproken zijn, want na de rust ging het een stuk beter. Jelte van der Wal maakte na de rust zijn debuut en als de samenwerking met Sietse goed gaat lopen, kunnen we nog leuke dingen tegemoet zien. BOL leek meteen na de rust te scoren, maar de doelman van Overbos keerde de inzet en ook in de rebound hiel hij Timon Plak van scoren af. Toch kwam de gelijkmaker toen Jelte foutief werd afgestopt. De bal lag op 20 meter van het doel maar daar had Dennis Rijs geen moeite mee, want zijn harde inzet sloeg in als een bom en was onhoudbaar voor de doelman. Hierna keerde het tij en ging BOL weer spelen zoals we dat ook tegen Marken zagen. De spelers vonden elkaar weer en er werden mooie combinaties op de mat gelegd.

Na een fraaie aanval over veel schijven, was het Timon Plak die voor de verdediger op dook en voor de 2-1 zorgde. Even was er twijfel, want de assistent van de thuisclub dacht via zijn vlagsignaal het doelpunt te kunnen voorkomen. Gelukkig voor BOL stond de scheidsrechter in een dermate goede positie dat het doelpunt (terecht) werd goedgekeurd. Nog was de koek niet op, want toen Overbos in uiterste nood nog een corner moest weggeven, was het weer raak. Uit een uitstekend genomen hoekschop door Koen Tros was het debutant Jelte van der Wal die schitterend inkopte.
De strijd was gestreden, maar nog niet voor Sietse. Want in blessuretijd haalde hij zijn gram door na een prima combinatie alsnog zijn doelpunt te maken. Een prima overwinning, wat moed geeft voor de komende wedstrijden.

Overbos – BOL 1-4 (1-0)