BOL stelt voor de rust orde op zaken

() • 133 weergaven

BOL heeft het tegen Reiger Boys niet moeilijk gehad. Bij de rust een 3-0 voorsprong en uiteindelijk een 4-1 overwinning.

Vanaf de aftrap nam BOL het initiatief en zette Reiger Boys onder druk. Meteen was er al een goede kans, maar de inzet van Sietse Brandsma ging over het doel. BOL bleef aandringen en het was pas na 12 minuten dat Reiger Boys op de helft van BOL verscheen. De thuisclub was in die periode echt heer en meester zodat het wachten was op een doelpunt. Nadat deze eerst door onnauwkeurigheid uitbleef, was het toch Koen Tros die zich in de 19e minuut prima vrij speelde en doelman Roos kansloos liet (1-0).

BOL bleef de betere ploeg maar kwam niet tot scoren. Daar was een strafschop voor nodig toen Sietse Brandsma in kansrijke positie onderuit werd gehaald en de dicht op de situatie staande scheidsrechter Akkaya niets anders kon doen dan de bal op de stip leggen. Omdat Sietse door de tackle aan het hoofd geblesseerd raakte en even verzorgd moest worden, nam Chris Rijnders de taak over en zijn strafschop werd onberispelijk ingeschoten (2-0). BOL hield de druk op de tegenstander vast en bleef grossieren in kansen. Toen vlak voor de rust de scheidsrechter uitstekend de voordeelregel toepaste, kon Sietse Brandsma de achterlijn bereiken en zijn voorzet werd bekwaam door Chris Rijnders afgerond (3-0).

Reiger Boys speelde met 4 invallers omdat enkele dragende spelers ervoor kozen om naar het carnaval te gaan. Wat dat betreft mag trainer Heurter trots zijn op zijn ploeg. want hij kon deze middag over de complete selectie beschikken. Het pleit leek dan ook vlak na de rust beslecht toen Sietse Brandsma uitstekend werd gelanceerd, maar zijn inzet ging over het doel. Hierna liet BOL het enige tijd afweten waar Reiger Boys moed uit putte.

Het was dan ook niet verrassend toen bij één van de tegenstoten de bezoekers een uitstekende kans kregen, waarbij  Jack Schoon probeerde met een uiterste krachtinspanning een treffer te voorkomen, maar hij schoof de bal in eigen doel (3-1). Zoals zo vaak ruikt de achterliggende partij de kansen en inderdaad gooide Reiger Boys er een schepje bovenop en kreeg er toch wel een paar. BOL zag tijdig het gevaar en toen Niek Leegwater de bal bij een aanval uitstekend breed kon leggen, was het Chris Rijnders die zijn hattrick compleet maakte (4-1). Reiger Boys kon niets anders meer doen dan een hogere score voorkomen. Zowel Chris Rijnders als Niek Leegwater kregen 10 minuten voor tijd een publiekswissel. Lars van der Zee en Thijs de Boer waren de vervangers terwijl de goed spelende Steven Glas, moegestreden, daarvoor al door Jelle Brandsma vervangen was. Vermeld mag nog worden dat Jos Visser één van de uitblinkers aan BOL-zijde was.

BOL – Reiger Boys 4-1 (3-0)