BOL tevreden met gelijkspel

• 103 weergaven

Aan het einde van een wedstrijd wordt op veel velden “the Man of the Match” genoemd en daar wil ik nu eens mee beginnen, want het was aan het uitstekend keeperswerk van Sander Snoek te danken dat BOL met een gelijkspel weg kwam. Vandaar deze keuze.
Het zag er allemaal zo rooskleurig uit want het reserveteam won met 2-4 van Zuidvogels, maar dit succes kreeg geen vervolg. Het was, voor wat ik heb gezien, de minste wedstrijd die BOL ons dit seizoen voorschotelde. Gelet op de medereizigers in de bus die veelal voor eigen vervoer kiezen, was het een stimulans die zij kennelijk wilden geven door met de spelersbus mee te reizen. BOL begon nog wel met dadendrang en het was Sietse Brandsma dan ook die een prima kans op de 0-1 werd ontnomen. Al spoedig bleek dat het nog niet veilig staande Zuidvogels moest en het al veilig staande BOL wel wilde.
Even was er paniek toen Rik Molenaar verzorgd moest worden, maar gelukkig kon hij in het veld blijven. De thuisclub kreeg langzamerhand toch voordeel en de achterhoede, ditmaal het sterkste gedeelte van de ploeg, moest alle zeilen bijzetten om een treffer te voorkomen. Het werd gevaarlijk voor het doel toen de (neutrale) assistent een hoekschop aangaf, maar de bal werd met kunst en vliegwerk weggewerkt, waarna Sander Snoek overigens even later met een katachtige sprong een doelpunt wist te voorkomen.
Bij BOL werd het plaatsen er niet beter op en menige pass mislukte, waar de thuisclub overigens te weinig gebruik van maakte. De rust gaf dan ook een 0-0 stand aan.
Na de rust kwam Zuidvogels gemotiveerd uit de kleedkamer, want gelet op de standen bij de overige wedstrijden zou een winstpartij hen dicht bij de veilige haven brengen. Ik hoop dat ze er niet op afgerekend wordt, maar mevrouw Hoogland ging niet tegen mijn opmerking in toen ik stelde dat er bij BOL weinig spel in zat. Het was na de rust dan ook sporadisch dat BOL gevaarlijk was, terwijl aan de andere kant de thuisclub te veel voor eigen succes ging. Een bal breed in plaats van zelf te schieten had BOL zeker in de benauwdheid gebracht. Maar in deze fase was Snoek heer en meester in zijn doelgebied en voorkwam meerdere malen doelrijpe kansen van de thuisclub. Trainer Hoogland bracht nog drie wissels in, waaronder Tristan Verbeek die daarvoor in het tweede team al prima gespeeld had. Het mocht allemaal niet baten. Het was dan ook een opluchting toen de prima leidende scheidsrechter de Haan (zonder gele kaarten) voor het einde floot. Ik denk overigens dat de scheidsrechter liever een moeilijker wedstrijd gewild had, want hier zal hij zijn prestatiecurve niet veel omhoog gebracht kunnen hebben, daar was de wedstrijd niet naar.
Opvallend was de sprint in de bus bij een sanitaire stop, want daar zat meer dadendrang in dan in menige aanval van BOL. Volgende week de thuiswedstrijd tegen Breukelen, waar we uit op een schlemielige manier verloren.
Zuidvogels-BOL 0-0(0-0)

Scheidsrechter de heer Bas de Haan uit Amstelveen, geassisteerd door de heren Elco van Gurp en Joop van Ditmarsch