BOL toont karakter

• 100 weergaven

Na de overwinning van vorige week was het zelfvertrouwen bij BOL weer terug. Tegen Zwaluwen werd het een spannende wedstrijd, waarbij BOL strijdlust stelde tegenover de misschien wat technischer spelers van de thuisclub.
Na het beginsignaal van good old Roelof Luinge nam BOL, tot verrassing van de thuisclub, het initiatief, wat na 3 minuten al resulteerde in een harde inzet van Timon Plak, die op de vuisten van de doelman belandde. In de rebound kwam Zwaluwen tot een gevaarlijke tegenaanval, maar het afmaken ontbrak, een feit dat deze middag het euvel was van de thuisclub.
Echt gevaarlijk werd de thuisclub pas na 20 minuten en dat had meteen succes. Na een hoekschop kon Mircle Elstak bij de 2e paal ongehinderd binnenkoppen. Maar een heel positief punt was vanmiddag dat BOL de koppen niet liet hangen en er volop inging. Hoopgevend voor de meegereisde supporters was de inzet waarbij BOL op de counter loerde, omdat BOL nog wel af en toe onder druk kwam te staan. En dat bracht succes, want na een half uur spelen lanceerde Bas Jonker de vrijstaande Alex van Enoo en die bracht met een fraaie treffer de stand op 1-1. Zelfs was er de kans op een voorsprong, maar dezelfde Alex van Enoo stuitte in kansrijke positie op de doelman.
Intussen bleek dat ook doelman Snoek het na een afwezigheid van 5 weken niet verleerd had, want in de kritieke momenten hield hij zijn ploeg overeind, daarbij bijgestaan door goed werk van de verdediging. De rust kwam dan ook met een gelijke stand, wat gelet op het spel wel de juiste stand was.
Na de rust bleef de thuisclub volharden met hetzelfde spel, waar BOL geen moeite mee had. Kennelijk had Zwaluwen deze middag verwacht een goede uitslag te krijgen, maar daar leende BOL zich niet voor. Het bleef strijden voor een goed resultaat en had zeker kansen om op voorsprong te komen. Eerst belandde een uitstekend genomen vrije trap van René Rootlieb nog bovenop de lat, maar BOL wist dat een goed resultaat zeker te halen viel.
Aan de andere kant had Snoek al voor een aantal fraaie reddingen gezorgd, waarbij hij af en toe wel even het geluk mee had.
Halverwege de 2e helft kwamen er kansen, waarbij de 2-1 wel van een prima kwaliteit was. Timon Plak kwam op links goed door en de bal belandde voor de voeten van Rick Molenaar, die met een subtiel tikje de bal via de binnenkant van de paal in het doel zag verdwijnen. BOL had goed door dat een doelpunt van de thuisclub funest kon zijn voor het vervolg van de wedstijd en probeerde met snelle aanvallen de voorsprong te vergroten. En dat lukte toen weer een voorzet van Timon nu bij Bas Jonker belandde, die niet aarzelde en zijn ploeg op 1-3 bracht.
Zwaluwen ging nu vol in de aanval en leek toch nog te willen vechten voor een goed resultaat, maar Timon Plak had de wedstrijd op slot kunnen gooien, maar zijn inzet ging rakelings langs de paal.
Aan de andere kant had Xander Snoek al zijn talenten nodig om Zwaluwen van het scoren af te houden. De stemming in het veld werd er niet beter op, grotendeels door de frustrerende spelers en staf van de thuisclub. Trainer Mark de Vries onderkende de toestand en wisselde Dimaggio Senchi voor Bastiaan Schaasberg. Toch kwam Zwaluwen nog terug toen het drie minuten voor het verstrijken van de officiële tijd via Joep Rive nog op 2-3 kwam. De trainer bracht in blessuretijd Jan Slot nog in als stoorzender. Vier minuten blessuretijd deed de hartslag wel omhooggaan, maar de overwinning was binnen.
Complimenten aan het team en de staf die, behalve het enthousiasme, ook langzamerhand goed voetbal in de ploeg krijgt. Met deze inzet is er in deze klasse iedere week succes te behalen. Wellicht kan dit volgend week al een vervolg krijgen als koploper Scherpenzeel op bezoek komt.

Zwaluwen-BOL 2-3(1-1)
1-0 Mircle Elstak
1-1 Alex van Enoo
1-2 Rick Molenaar
1-3 Bas Jonker