BOL TOONT PRIMA HERSTEL

() • 74 weergaven

Na de dip van BOL, waarbij men tegen laaggeplaatste tegenstanders niet of moeizaam tot doelpunten kwam, werd dit in de wedstrijd tegen HBOK uitzonderlijk goed gemaakt.
Je kan je afvragen waar de metamorfose vandaan kwam. Wel, uiteraard was het inmiddels bekend dat het reserveteam deze middag bezit mocht nemen van de platte kar, waarvoor onze felicitaties. Na promotie meteen doorgestoomd naar de reserve 1e klas. Prima gedaan!

Maar opvallend was ook de wederopstanding van Sietse Brandsma, die liefst 4 keer scoorde. Kennelijk vrij van enige druk, nu zijn vader en voorzitter geboekt had voor La Palma, kennelijk in de veronderstelling dat de beslissing al eerder zou vallen. Zijn medebestuurslid Rob Tros was ook al afwezig bij het vertrek, maar die koos heel wijs voor een camping in Monnickendam, zodat men zelfs van de fiets gebruik kon maken.

Tijdens de wedstrijd hoorde men ook dat Blauw Wit-Beursbengels dreigde afgetroefd te worden door Buitenveldert. Allemaal ingrediënten voor een optimistische kijk op de wedstrijd.
Maar het feit dat de trainer uitermate tevreden was over de inzet bij de trainingen in de afgelopen week, gaf toch ook perspectief. Wel moest rekening worden gehouden dat HBOK nog strijdt voor lijfsbehoud en met Castricum in de strijd gewikkeld is om in ieder geval nacompetitie te halen.

Het was vanmiddag een doelpuntenfestijn en het mag de verslaggever (niet zo jong meer) toch niet euvel geduid worden, dat hij toch nog even met trainer Hoogland moest communiceren om het juiste scoreverloop te noteren.
De thuisclub begon gretig en deelde het eerste kwartier toch wel een paar plaagstoten uit en kreeg na een kwartier spelen zelfs een prima mogelijkheid, die ternauwernood teniet gedaan werd.
Meteen nam BOL het initiatief over en forceerde een hoekschop. Specialist Koen Tros liet een prima inswinger los, waaruit Jan Biersteker de openingstreffer scoorde. Drie minuten later was Sietse Brandsma attent toen de doelman de bal los liet en was het zo maar 0-2.
Gelet op zijn aanwijzingen was de trainer daar nog lang niet tevreden mee, want een aansluitings-treffer kan zomaar een ander beeld geven.

Een vrije trap op zo’n dertig meter leek een kans voor Dennis Rijs, maar die was net fors aangevallen, dus nam de aanvoerder de klus over en René Rootlieb scoorde op fraaie wijze.
Een van de mooiste doelpunten was wel de 0-4, toen de verdediging Bas Jonker de ruimte gaf en deze een fraaie assist op Sietse Brandsma gaf, waarna de laatste geen moeite had om te scoren.
BOL was even niet bij de les toen van de linkerkant een voorzet kwam, die door de bezoekers tot doelpunt werd gepromoveerd. Bijna werd het voor de rust nog 2-4 maar doelman Snoek maakte op fraaie wijze de inzet onschadelijk.

De, na een duel geblesseerde, Dennis Rijs werd na de rust vervangen door Steven Glas. De doelpuntenhonger hield niet op en Sietse Brandsma scoorde kort na elkaar de 1-5 en de 1-6.
De verdedigers werden wel erg nonchalant met het toespelen naar elkaar in de verdediging, wat afgestraft werd met een 2e doelpunt voor de thuisclub. Maar de fout werd prima hersteld toen Sietse Brandsma een uitstekende assist gaf op Koen Tros, die dankbaar profiteerde. Intussen had de trainer ook Freek Poortvliet en Jelle Brandsma ingebracht om Jan Slot en Jack Schoon rust te geven, maar de doelpuntenmachine draaide door.
Het slotakkoord was voor de prima ingevallen Steven Glas, die uitstekend reageerde op een dieptepass en voor de 2-8 zorgde.
Het bleek dat Blauw Wit-Beursbengels inderdaad verloren had en is de marge met nog drie wedstijden te spelen op 5 punten gebracht.

HBOK-BOL 2-8 (1-4)
0-1 Jan Biersteker
0-2 Sietse Brandsma
0-3 René Rootlieb
0-4 Sietse Brandsma
1-4 Onbekende speler
1-5 Sietse Brandsma
1-6 Sietse Brandsma