BOL troeft Castricum op alle fronten af

• 79 weergaven

Na een winterstop van anderhalve maand, stond op de laatste zaterdag in januari voor BOL de uitwedstrijd tegen FC Castricum op het programma, tevens de laatste wedstrijd van de eerste reeks van 13. Castricum bezet de laatste plaats, BOL staat afgetekend eerste.
Om moed te putten voor de rest van het seizoen, zou Castricum natuurlijk graag één of meer punten afsnoepen van het nog ongeslagen BOL. Men repte vooraf ook van een geslaagde oefencampagne, dus BOL kon zich opmaken voor een zware strijd.
Gesteund door een weer redelijk grote supportersschare uit Broek, begon BOL om 14.30 uur de wedstrijd. Bij deze supporters ontbrak dit keer door ziekte helaas ons erelid en vaste reporter Cees Koedijk. Hopelijk kan hij er de volgende keer weer bij zijn.
Aangevuurd door trainer Jort v.d. Meulen, begon Castricum fel en trachtte het BOL direct onder druk te zetten. BOL beet echter ook direct van zich af, trainer Hoogland had zijn mannen kennelijk goed voorbereid. Het resulteerde in wat rommelig spel over en weer tijdens de eerste minuten, zonder directe kansen. De eerste echte kans kwam er voor Castricum in de 7e minuut, toen na een diep gegeven bal een aanvaller van Castricum vrije doortocht kreeg naar het doel. Keeper Xander Snoek was er op tijd bij en blokte het schot. BOL nam deze waarschuwing ter harte, want nog geen minuut later kon Steven Glas na een fijne dieptepass van Dennis Rijs over links doorbreken, daarbij zijn tegenstanders handig afschuddend. Vervolgens rondde hij, alleen voor de keeper gekomen, ook nog eens bekwaam af, 0-1 dus. Na deze opsteker kreeg BOL meer controle over de wedstrijd en werd met name op het middenveld de slag steeds vaker gewonnen. Omdat de verdediging van Castricum op 1 lijn verdedigde en niet al te snel leek, leken meer doelpunten een kwestie van tijd. Die kwamen er ook. Uit een vrije trap van Dennis Rijs ontving Sietse Brandsma de bal en lepelde hij deze over de keeper in de verre hoek, 0-2. Protesten van Castricumzijde dat hij daarbij eerst hands zou hebben gemaakt (daar had het inderdaad alle schijn van), werden door scheidsrechter Westland weggewuifd. Drie minuten later kreeg Sietse te veel ruimte van de Castricumdefensie en kon hij na een dieptepass van Steven Glas alleen op de keeper doorgaan en afronden. 0-3 na 22 minuten te hebben gespeeld. Castricum vroegtijdig knock-out, zo leek het. In de daarop volgende periode kreeg BOL met name via Timon Plak tot drie keer toe de mogelijkheid de score verder op te voeren, maar dat lukte niet. Castricum bleef strijden voor een doelpunt, maar het spel werd allengs chaotischer. Vlak voor rust viel de genadeklap: een rush van Martijn Ton langs de rechterkant leidde tot een voorzet van hem op Sietse, die in twee instanties opnieuw de keeper van Castricum kon passeren, zijn derde op rij (hattrick dus) en 0-4, tevens de ruststand.
Na de rust kwam Bas Jonker, terug van een blessure, in het veld voor Koen Tros, die vlak voor rust geblesseerd raakte aan zijn linkerknie. Hopelijk valt de schade mee! Tevens verving Alex van Enoo Timon Plak. Hoewel Castricum bleef strijden voor in ieder geval een draaglijker uitslag, kwam BOL nauwelijks of niet in de problemen. Daarvoor waren de opzetten van Castricum te weinig doelgericht of te doorzichtig. BOL daarentegen kreeg meerdere mogelijkheden de score verder op te voeren. Dat lukte uiteindelijk na ruim een kwartier te hebben gespeeld Alex van Enoo, die aangespeeld in de 16 meter, zijn tegenstander knap uitkapte en beheerst binnenschoot. Voor Alex het eerste doelpunt in competitieverband voor BOL. Tien minuten later scoorde hij opnieuw, na een fraaie BOL-aanval. Het slotakkoord kwam van Martijn Ton, die vijf minuten voor tijd van dichtbij zijn eerste doelpunt van vandaag en het zevende voor BOL kon aantekenen. Na 90 minuten floot de goed leidende scheidsrechter Westland af, hij kon in deze sportieve wedstrijd de kaarten op zak houden. Eindstand 0-7, volkomen verdiend voor BOL dat vandaag, zonder echt groots te spelen, van keeper tot en met voorste linie de meerdere was van Castricum. Met deze winst werd de koppositie nog verder verstevigd, daar Monnickendam punten morste tegen AMVJ. Dertien wedstrijden gespeeld, 11 gewonnen en slechts 2 gelijk. Waar gaat dit toe leiden?

Castricum – BOL 0-7 (0-4)
0-1 Steven Glas
0-2, 0-3 en 0-4 Sietse Brandsma
0-5 en 0-6 Alex van Enoo
0-7 Martijn Ton