BOL verliest onnodig van DVVA

() • 109 weergaven

Zaterdag 5 september speelde BOL zijn tweede bekerwedstrijd thuis tegen een oude bekende, de “studentenclub” DVVA uit Amsterdam. Een ploeg waartegen een aantal seizoenen werd gespeeld toen BOL nog tweedeklasser was. Het werd voor BOL een teleurstellende wedstrijd. Tegenvallend wat het vertoonde spel betreft en uiteindelijk ook vanwege het resultaat, een 1-0 verlies. Dat was niet nodig geweest als BOL uit de kansen die het met name voor de rust kreeg, een paar keer had weten te scoren.

Het was DVVA dat in het eerste kwartier het initiatief nam en probeerde met een hoog tempo BOL onder druk te zetten. Dat lukte bij vlagen, maar grote kansen kwamen er niet voor de Amsterdammers. Langzamerhand begon ook BOL in aanvallend opzicht van zich af te bijten en na twintig minuten spelen leidde een snelle aanval tot een 1-op-1 situatie voor Martijn Ton op de keeper van DVVA, die de inzet van Martijn kon pareren. Ook DVVA kreeg niet veel later een goede kans, maar de inzet van dichtbij kon nog juist worden geblokt door een been van een BOL-verdediger. Zo leek de eerste helft zonder doelpunten te verlopen, maar vlak voor rust leidde balverlies op het middenveld bij BOL tot een snelle aanval van DVVA, leidend tot voorzet van links die van dichtbij kon worden ingetikt. BOL dus op achterstand. Die had in de resterende paar minuten van de eerste helft kunnen worden weggewerkt. Eerst door Martijn Ton, die na een voorzet van links een teen te kort kwam om de bal in het doel te werken en uit dezelfde aanval ook Danny Konijn, op aangeven van Timo Schouwink kreeg hij van dichtbij een vrije schietkans, helaas schoot hij hoog over. Het laatste wapenfeit voor de rust kwam weer van DVVA, toen een snelle combinatie in de 16 meter van BOL bijna leidde tot een doelpunt, ternauwernood voorkomen door aanvoerder René Rootlieb, die de bal nog juist over de achterlijn wist te werken.

Wie dacht dat BOL de tweede helft zou gaan stormen om de achterstand weg te werken en DVVA zou terugdringen, kwam bedrogen uit. Het was juist DVVA dat opnieuw het initiatief nam en dat, op enkele korte periodes na, de hele tweede helft hield. Veel spelers van BOL haalden niet het niveau van de voorgaande weken. Dat kan natuurlijk, maar ook de strijdlust die de week ervoor tegen LSVV er volop was, leek nu niet aanwezig. Het gevolg was dat bijna alle duels door DVVA werden gewonnen. Het oogde allemaal krachteloos en zonder overtuiging van BOL-zijde. In de opbouw werd de bal achterin veel breed gespeeld, waar wat meer opportunisme en (dus) een directe pass naar voren meer op zijn plaats was, gezien de achterstand. DVVA kreeg meer kansen om de score uit te breiden, maar was onzorgvuldig in de afronding. BOL kreeg via Timon Plak nog een goede kans, hij kon de bal uit moeilijke hoek net niet voldoende vaart geven om de keeper van DVVA te verrassen.Ook de ingevallen Alex van Enoo kreeg een goede schietkans, helaas ging zijn schot over het doel. Zo eindigde de wedstrijd in een 1-0 overwinning voor DVVA, verdiend vanwege het betere spel van de Amsterdammers. Scheidsrechter B. Ari had een makkelijke middag, het spel was overwegend sportief en hij hoefde slechts twee gele kaarten te geven. Hij leidde de wedstrijd goed, maar de gele kaart voor de DVVA-speler was (te) licht bestraft na diens gemene overtreding op Timon Plak. Die voor junior Vincent Bakker (hij bleef als een van de weinige BOL-spelers wel overeind) daarentegen was wat zwaar, aangezien de gele kaart voor zijn overtreding vooraf werd gegaan door een overtreding op hem en onbestraft bleef. Komende zaterdag de derde en laatste bekerwedstrijd uit de poule van vier waarin BOL uitkomt. Dat is opnieuw thuis, nu tegen JVC uit Julianadorp. Kans om revanche te nemen dus! Winst is noodzakelijk om verder te gaan in de beker. Aanvang van de wedstrijd om 17.00 uur.