BOL verliest van een gretig Marken

() • 93 weergaven

Het zal je toch gebeuren. Kom je in de finale van de nacompetitie en speel je tegen de nummer 7 van de ranglijst, die ooit tegen BOL in blessuretijd een punt binnenhaalde en daardoor periodekampioen werd.
BOL kon deze middag haar favorietenrol niet waarmaken. Daarbij komt de factor geluk, want bij de bezoekers moest tot tweemaal toe een verdediger van Marken de bal van de doellijn halen, terwijl de doelman al gepasseerd was.
In de eerste helft kwamen de kansen over en weer en ontstonden er gevaarlijke situaties voor beide doelen. Na de omstreden gele kaart van Xander Snoek in de wedstrijd tegen de Bilt, was de doelman geschorst maar werd uitstekend vervangen door Steven Boon. Bij Marken was Jeffrey Veerman de uitblinker, die met zijn snelle rushes voor menig gevaar zorgde. Ook beschikt men over de snelle Kevin Giele, maar die kan veel beter worden als hij niet bij ieder duel theatraal naar de grasmat gaat. Gelukkig had scheidsrechter Peter de Waard daar goed oog op.

Hoewel BOL qua voetbal de eerste helft de bovenliggende partij was, kwam Marken toch tot gevaarlijke aanvallen, waar de BOL-defensie alle moeite mee had. Aan de andere kant kwam BOL tot een paar uitstekende combinaties, die een beter lot verdiend hadden. Daarbij kwam dat ook deze middag de verdediging van Marken het gevaar Brandsma duidelijk onderkende, door bij ieder gevaarlijk moment de bal over de zijlijn te schieten. Toch kwam BOL vrij onverwacht op 1-0 toen Koen Tros met een uitstekende pass Timon Plak in stelling bracht. Deze scoorde uit een moeilijke hoek.

Na de rust nam Marken vrij snel het heft in handen en had BOL moeite met de genoemde aanvallers. BOL kwam te weinig tot het combinatiespel waarmee dit seizoen zoveel resultaat werd behaald. Marken zag steeds meer dat er deze middag wat te halen was en ging er vol voor. Op het middenveld moest Jack Schoon te veel gaten dichten, maar het was te voorzien dat Marken eerder bij een treffer was dan BOL.

Een kwartier voor tijd kreeg BOL de genadeslag toen eerst Kevin Giele een assist van Jeffrey Veerman eenvoudig kon afronden. Twee minuten later zorgde Veerman zelf voor de 1-2. BOL probeerde zich te herpakken, maar kwam maar te weinig in haar ritme.
De slotfase werd nog spannend toen Timon Plak een uitstekende kans kreeg, identiek als die voor de rust toen hij wel scoorde. Het duel kreeg nog een venijnig staartje toen Sietse Brandsma er wat (te) fel inging, maar de reactie van de doelman die openlijk natrapte was rijp geweest voor rood. Scheidsrechter de Waard zag het kennelijk anders en loste het op zijn manier op.

Marken, de nummer 7 van de ranglijst maar met een periodetitel, denkt wellicht de promotie binnen bereik te hebben, maar BOL speelt in uitwedstrijden tot nu toe voor mij het betere voetbal.
Na Jong Holland, ZOB, EDO, WV-HEDW, de Bilt, komende zaterdag de zesde finale. Een doelpunt meer op Marken is al goed voor een verlenging, dus we moeten erin blijven geloven en ik denk dat trainer Hoogland daar ook zo over denkt.

BOL-Marken 1-2(1-0)

1-0 Timon Plak
1-1 Kevin Giele
1-2 Jeffrey Veerman

Scheidsrechter de heer P. de Waard uit Amsterdam, geassisteerd door de heren Klaver (Hensbroek) en de Neef (Almere)