BOL verliest van Honselersdijk

• 118 weergaven

BOL laat twee gezichten zien en verliest van sv Honselersdijk

Zaterdag in en tegen Honselersdijk heeft BOL een ruime 5 – 2 nederlaag geleden. In een wedstrijd waarin in de eerste helft BOL de betere ploeg was en verdiend op voorsprong kwam, gaf BOL in het tweede bedrijf door een reeks verdedigende fouten de overwinning volkomen onnodig uit handen.

BOL miste zaterdag door blessures en schorsingen nogal wat vaste krachten. Daarom stond Xander Snoek op doel, hij verving de vorige week geblesseerd geraakte Melvin Habets. In de spits zagen we het vertrouwde gezicht van Danny Konijn weer eens terug, tevens maakte jo-23 speler Tjardo Pols zijn debuut in de basis. Bovendien zaten als wisselspelers naast jongeling Vincent Bakker ook twee jo-23 spelers op de bank, te weten Martijn Witte en Ezra van Loon. Zij zouden allen in de tweede helft nog invallen.

Het was BOL dat het initiatief had in de eerste helft op het zonnige en mooie complex van de sv Honselersdijk. Op het natuurgras liet BOL de bal vaak soepel rondgaan en probeerde het via combinaties door de verdediging van svH heen te breken. Daarmee was BOL telkens dreigend en Honselersdijk had de handen vol aan de beweeglijke spelers van BOL. Na een mooie aanval over de linkerkant knalde Martijn Ton al een keer net over de goal en ook Danny Konijn was dichtbij een doelpunt. Dat viel nadat Martijn Ton na een fraaie dieptepass van Timon Plak diep werd gestuurd. Martijn hield het overzicht en gaf de bal breed op Danny Konijn, die geheel vrijstaand bij de tweede paal de bal in kon schieten. Een verdiende voorsprong die smaakte naar meer. Niettemin kreeg vlak na dit doelpunt Honselersdijk de enige, maar grote kans op de gelijkmaker, toen nummer 9 Tom van Veen na een fraaie actie alleen voor keeper Snoek verscheen. Hij schoot de bal echter te gehaast en net naast de goal. Daarna was het weer BOL dat de klok sloeg en nieuwe kansen creëerde op een ruimere voorsprong. Helaas was het aldoor “net niet”, daarom bleef het tot de rust 0-1 en ook de aanhangers van Honselersdijk waren het erover eens dat de thuisploeg daarmee goed wegkwam.
Van het frisse en initiatiefrijke spel dat BOL in de eerste helft had laten zien, was in de tweede helft helaas weinig meer over. Honselersdijk zette een tandje bij en dat leidde tot te gehaast spel en veel balverlies bij BOL. Daar waar er zeker mogelijkheden lagen om, net als in de eerste helft, de ruimte achter de verdediging van Honselersdijk te benutten, verloor BOL vaak al de bal, voordat een aanval kon worden opgezet. Een eerste waarschuwing kreeg BOL na een kwartier toen een mooie omhaal van een speler van Honselersdijk nog net over de lat kon worden getikt door Xander Snoek. Na ongeveer twintig minuten spelen kreeg BOL toch de tegentreffer waarom het haast leek te vragen. Een corner van links werd niet goed verwerkt door de verdediging van BOL en bij de tweede paal ingekopt door de no. 3 van Honselersdijk. Protesten van BOL dat daarbij keeper Snoek te veel was gehinderd, werden door scheidsrechter Arlo Hemkes weggewuifd. De treffer werkte als doping voor Honselersdijk. Even later kreeg het opnieuw een corner te nemen, nu van de rechterkant, en ook hieruit viel een doelpunt toen no. 5 van der Kraan bij de tweede paal ongehinderd mocht inkoppen. De wedstrijd was daarmee volledig op zijn kop gezet. BOL had nog ongeveer twintig minuten om de schade te herstellen, maar verloor het hoofd. Lukraak en zonder overleg werd de aanval gezocht en spelers gingen uit hun positie lopen. Een fout achterin waarbij de bal knullig werd verspeeld leidde tot de derde treffer van Honselersdijk, vijf minuten na de 2-1 en tot de beslissing in de wedstrijd. Dat de nederlaag nog hoger opliep, kwam opnieuw door slecht verdedigend werk. Timon Plak scoorde tussendoor nog een keer, maar het was slechts een hele kleine pleister op de zelf toegebrachte wond. Zo eindigde de wedstrijd in een onnodige nederlaag, zij het dat Honselersdijk de overwinning zeker verdiende. BOL heeft stof tot nadenken om het volgende week beter te doen. Dat zal nodig zijn, want dan wacht in Amsterdam het ons welbekende WV-HEDW, de onbetwiste koploper in de eerste klasse A. WV kreeg afgelopen zaterdag zijn eerste nederlaag te slikken. Niets is onmogelijk in deze klasse, dus hier ligt een mooie gelegenheid voor BOL om het geschonden blazoen weer wat op te poetsen.