BOL verliest van Zwaluwen

() • 69 weergaven

Zwaluwen heeft revanche genomen voor de nederlaag die het in de eerste competitiewedstrijd leed. Vermeld mag worden dat de verdediging van de thuisclub aanzienlijk beter speelde en mede daardoor kreeg met name Sietse Brandsma maar weinig kansen.
Tot goede combinaties kwam het bij beide ploegen niet door de stormachtige wind, die dwars op het veld stond. Daardoor kwamen passes niet altijd aan, maar met datzelfde euvel had ook de thuisclub te maken. Het bleef voor de rust gelijk opgaand, met aan beide kanten toch wel een kans op een openingstreffer. Zo had BOL in de 20e minuut de leiding moeten nemen toen Martijn Ton alleen voor de doelman verscheen, maar zijn inzet werd door de doelman tot hoekschop verwerkt.
Ook een serie van drie hoekschoppen bracht geen succes, maar ook hier waren er kansen.
Aan de andere kant was er twijfel over een doelschop of hoekschop, maar de overigens goed leidende scheidsrechter zag er een hoekschop voor Zwaluwen in, wat wel gevaar opleverde, maar het kwam niet tot scoren. Scheidsrechter de Jong moest maar éénmaal een (zij het met een rood randje) gele kaart uitdelen toen een Zwaluwenspeler een te zware overtreding maakte. Na een half uur spelen kwam er, zo bleek later, een keerpunt in de wedstrijd. Een speler van Zwaluwen raakte na een half uur geblesseerd en werd vervangen door Mukthar Suleiman, die zich later ontpopte als man van de wedstrijd. Zwaluwentrainer Ron van der Gracht kon sowieso een blik wisselspelers tevoorschijn toveren en dat is kennelijk de hele selectie. Immers, op hetzelfde tijdstip verloren de reserves van Zwaluwen met 7-1 van BOL 3. Bart Hoogland moet wat dit betreft wekelijks van reservespelers wisselen, omdat hij niet iedere week een beroep wil doen op dezelfde reservespelers.

Wat in de eerste helft niet gelukte werd meteen na rust gelogenstraft, want binnen drie minuten was het 1-1. Het meeste publiek moest de kantine nog verlaten toen Koen Tros uit het niets voor de 0-1 zorgde. Die voorsprong was van korte duur, want de rappe Suleiman zorgde voor de gelijkmaker.
Het was nu oppassen geblazen. De Zwaluwenverdediging bleef goed overeind, met een op hoge ballen prima parerende doelman van der Wiel, maar aan de andere kant ging Zwaluwen razendsnel in de counter. Jammer was het dat door onnodig balverlies op eigen helft, de thuisclub daar dankbaar van profiteerde en met een snelle counter via weer Suleiman voor de 2-1 zorgde.
Er was toen nog een kwartier te spelen, maar het spel van BOL was te doorzichtig terwijl enkele spelers niet die inzet lieten zien die we gewend zijn. Trainer Hoogland merkte terecht op dat men in deze klasse moet vechten voor de punten en even te laconiek spel wordt meteen afgestraft.
Er ontstonden nog wel kansen door o.a. Timon Plak, die echter te schuin voor het doel stond om succes te hebben.
In de laatste minuut maakte de thuisclub de 3-1 toen men te veel opdringen van BOL met een doelpunt afstrafte.
De consequentie is dat we een paar plaatsen zijn gezakt, maar het verschil in deze klasse is zo miniem. BOL staat nu 7e maar heeft maar 2 punten minder dat de nummer 2 DHSC.
Volgende week krijgt BOL DHSC op bezoek. Alle kans dus om het verloren terrein weer te herwinnen.

Zwaluwen’30-BOL 3-1(0-0)