BOL VERSLAAT KOPLOPER

() • 54 weergaven

In een spannende wedstrijd is het BOL gelukt de punten binnen te houden tegen koploper AFC. De bezoekers zijn gedegradeerd uit de hoofdklasse en zullen ongetwijfeld de weg terug willen. Het werd een spannende pot, waarbij het vooral in de eerste helft moeilijk was voor BOL, tegen een team dat qua voetbal zeker de overhand had. Hier tegenover stond de geweldige inzet van de BOL-spelers. De trainer moest toch even puzzelen, want zowel Mike Molenaar als Bas Jonker waren geblesseerd.

Wellicht waren de bezoekers al vroeg in de wedstrijd tot de conclusie gekomen dat hier de drie punten wel te halen vielen. Immers al na 5 minuten ontstond een misverstand in de defensie, waardoor de bezoekers wel erg gemakkelijk op de 0-1 kwamen. Dat was even een domper en na 20 minuten hadden de bezoekers alle kans op de 0-2, maar benutten de kans niet.
Even later was het aan de andere kant wel raak toen de verdediging de bal niet kon wegwerken, waarna Koen Tros met zijn inzet voor de 1-1 zorgde. AFC bleef echter het beste van het spel houden, maar zag een paar inzetten gestopt door Sander Snoek, die later nog een stempel op de wedstrijd zou drukken.
Zelfs kwam BOL na een half uur spelen op 2-1 toen Sietse Brandsma naar binnenkomend, na een prachtige pass van Koen Tros, de bal fraai binnenkopte. AFC bleef echter volharden in het goede positiespel, maar de inzetten werden bekwaam door Sander Snoek uit het doel gehouden. Toch moest hij zwichten toen hij na een prima redding de bal niet onder controle kon krijgen en de bal werd binnengetikt.

Na de rust had BOL gelukkig door dat er deze middag toch wel wat viel te halen. Men kreeg meteen al een paar prima kansen, waarbij Koen Tros de bal uit een voorzet vol op de schoen nam, maar de bal ging naast. De voorhoede van BOL kwam er steeds beter in en kreeg kansen door een paar fraaie combinaties. Aan de andere kant kwam het gevaar van de rechterspits, maar Dennis Rijs bleef goed overeind. Het werd intussen een spannende wedstrijd met de vraag wie er zou gaan scoren.
En dat werd BOL toen Timon Plak een uitstekende voorzet losliet, waarna Koen Tros voor zijn 2e treffer zorgde en meteen voorschot op zijn verjaardag van zondag nam.

Nadat BOL de paal raakte was het Sietse Brandsma die een verre pass aangespeeld kreeg en alleen op de doelman afging. Zijn kans om te scoren werd verhinderd door de doelman van AFC die hem aantikte. De deze middag prima acterende scheidsrechter Korbee kon niet anders dan de doelman rood geven. Dat is voor het gedupeerde team niet leuk, maar ook niet voor de thuisclub want de Amsterdammers gingen er fel tegenaan. De scheidsrechter marchandeerde niet toen bij één van de aanvallen de bal door een BOL-verdediger met de hand gespeeld werd. Strafschop dus, maar Sander Snoek toonde ook nu weer zijn klasse door de bal uit de hoek te tikken.

Het bleef dus 3-2, wat een geweldige opsteker voor het team was. Geen uitblinkers, maar een vechtend team dat streed voor wat het waard is. Natuurlijk waren de bezoekers teleurgesteld, maar BOL heeft aangegeven toch goed in deze klasse mee te kunnen. Natuurlijk is deze wedstrijd niet te vergelijken met de wedstrijd van vorige week, maar als men gezegd had dat BOL tegen de titelkandidaten Huizen en AFC drie punten zou behalen, dan was dat niet geloofwaardig geweest.

Volgende week komt ARC uit Alphen aan de Rijn op bezoek. Ooit speelden we daartegen en wel in het seizoen 1967-1968. Ruim 50 jaar terug dus. Het roept nu nog steeds om revanche, want het werd toen 2-1 en 4-0 voor de Alphenaren.

BOL-AFC 3-2(2-2)
0-1 Jermain Cikic
1-1 Koen Tros
2-1 Sietse Brandsma
2-2 Tjerk Posthuma
3-2 Koen Tros

Scheidsrechter de heer D.J.M Korbee uit Hoofddorp.

Het eerste doelpunt van BOL kwam in de 22e minuut, dus gaat Jan Paul den Hartigh voor de prijs.