BOL verslaat “oude dame” Victoria

• 109 weergaven

De tegenstander die BOL zaterdag ontmoette, diende met de nodige egards tegemoet te worden getreden. Niet vanwege de stand op de ranglijst, want (De Hilversumsche Cricket & Football Club) Victoria staat met slechts vijf punten stijf onderaan in de eerste klasse A. Wel vanwege het deftige karakter van Victoria, immers uit het Gooi afkomstig en reeds 125 jaar actief in het voetbal en daarmee een van de oudste voetbalverenigingen van Nederland. Vergeleken met het (nog maar) bijna zeventigjarige BOL, met recht een eerbiedwaardige leeftijd.
Van respect voor de tegenstander was in het veld vandaag weinig te merken bij BOL. Toen scheidsrechter Takacs om 14.33 uur het startsein gegeven had, toog BOL direct ten aanval en was het uit een corner al snel raak. De corner werd eerst afgeslagen, maar kwam bij Timon Plak terecht en zijn voorzet van links werd door Rik Molenaar attent met de buitenkant van de schoen tot doelpunt gepromoveerd. Het eerste doelpunt van Rik voor BOL, dat er nog maar vele mogen volgen!
Er waren toen slechts 66 seconden gespeeld, zodat de winnaar van de golden goal van vandaag de koper van de tweede minuut was, dit bleek Mart Boon te zijn. Mart, van harte.
Victoria leek in eerste instantie niet ontregeld door de vroege achterstand en trachtte ook het doel van BOL te vinden. Bij tijd en wijle zag het spel van de Hilversummers er niet onaardig uit, maar echte kansen bleven uit, mede omdat de BOL-verdedigers telkens alert waren. Het doel werd weer verdedigd door Steven Boon, die opnieuw de nog geblesseerde Xander Snoek verving. Steven zou een makkelijke middag tegemoet gaan, zo zou blijken.
Nadat Sietse Brandsma al een reële kans op de 2-0 had gekregen, was het na nog geen 15 minuten te hebben gespeeld opnieuw raak voor BOL. Dennis Rijs besloot na balverlies van Victoria op het middenveld, de bal van zeker veertig meter op het doel te schieten. Hij had dat goed gezien, want hij verraste de ver voor zijn doel staande keeper van Victoria volledig en met een mooie curve verdween de bal in het doel: 2-0. Een prachtig doelpunt. Niet veel later opnieuw een vloeiende aanval van BOL, via een aantal schijven kwam de bal bij Koen Tros, zijn voorzet werd door Timon Plak prachtig in een keer in de hoek gevolleerd en Victoria keek na 20 minuten reeds tegen een 3-0 achterstand aan.
Daarmee was de wedstrijd in feite al gespeeld. Victoria zonk de moed begrijpelijkerwijs in de schoenen, waar BOL via af en toe fraaie combinaties gevaarlijk bleef. Kansen kwamen er o.a. voor Dennis Rijs en Timon Plak. Oog-in-oog met de jonge keeper van de tegenstander slaagden zij er niet in te scoren. Zo bleef de stand tot de rust 3-0, met wat meer precisie had dit al meer kunnen zijn.

De tweede helft liet BOL het ogenschijnlijk een beetje lopen. Het spel werd slordiger en Victoria probeerde wat terug te doen. Echte kansen kwamen er niet voor de Victorianen. Aan de andere kant wel voor BOL, een lob van Koen Tros belandde op de binnenkant van de paal en ook Sietse Brandsma had diverse kansen de score verder te verhogen. De precisie ontbrak en ook de doelman van Victoria redde een paar keer op fraaie wijze. Inmiddels had trainer Bart Hoogland twee wissels ingebracht, Jan Biersteker voor Rik Molenaar (reeds direct na rust) en halverwege de tweede helft ook Jelle Brandsma voor Dennis Rijs. Uiteindelijk viel toch ook het vierde doelpunt voor BOL, nu was het Timon Plak die Koen Tros bediende en zijn inzet was raak. BOL kreeg nog kansen op meer, maar kwam niet meer tot scoren. Na precies 90 minuten floot scheidsrechter Takacs af. Hij had in deze sportieve wedstrijd de kaarten op zak kunnen houden.
Victoria is door de nederlaag officieel gedegradeerd en zal het verloren terrein volgend jaar moeten proberen terug te winnen. Potentie heeft de club zeker, gezien de grote achterban. BOL heeft met de drie winstpunten een belangrijke stap gezet naar prolongatie van het eerste klasseschap.

Volgende week wacht Argon als tegenstander en gastheer in Mijdrecht, op de ranglijst met 32 punten net boven BOL met 1 punt meer. Op naar Mijdrecht dus volgende week om BOL weer te steunen!

BOL – Victoria 4-0
1-0 Rik Molenaar
2-0 Dennis Rijs
3-0 Timon Plak