BOL verslaat VELO

• 119 weergaven

Zaterdag heeft BOL in Wateringen de negatieve reeks van drie verliespartijen op rij doorbroken met een knappe 1-3 overwinning op VELO, waarvan eerder dit seizoen thuis nog met dezelfde cijfers was verloren.

In een open wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Aad Hilgersom waren de eerste twee kansen voor BOL. Al in de derde minuut verscheen Martijn Ton alleen voor doelman Deniz Pamuk van VELO, die de inzet van Martijn kon keren. Even later nog een kans voor BOL, de bal werd nu in kansrijke positie over het doel geschoten. Niet veel later was er een doorbraak van VELO over de rechterflank en de daaruit volgende inzet kon door keeper Melvin Habets met de benen worden gestopt. Zo golfde het spel op en neer op een moeilijk (hard en droog) bespeelbaar grasveld. Halverwege de eerste helft nam BOL meer het initiatief en dat leidde een sterke fase in voor de Broekers. Een aanval van BOL over de rechterkant bracht de bal uiteindelijk bij Daniël Vos, zijn schot van net buiten de 16 meter was ook voor keeper Pamuk te machtig en betekende de voorsprong voor BOL.

Die duurde niet lang, want even later werd er in het strafschopgebied van BOL een lichte overtreding begaan op de behendige aanvaller van Mierlo van VELO. Strafschop besloot scheidsrechter Hilgersom. Deze kans werd door Daan van Rossum verzilverd, zijn schot liet keeper Habets kansloos. BOL liet zich door deze vlugge tegengoal niet van de wijs brengen. Aanval na aanval werd opgezet en bijna alle aanvallen waren gevaarlijk. Vijf minuten voor rust volgde opnieuw de voorsprong, toen Martijn Ton in plaats van af te geven verrassend besloot zelf te schieten en met een bekeken schot tekende voor de 1-2. Vlak daarna een nieuwe en grote kans voor aanvoerder René Rootlieb, die na een corner van dichtbij de bal over de goal schoot. Niettemin viel de derde treffer alsnog. Na een mooie en snel uitgevoerde combinatie op het middenveld kwam de bal bij Timon Plak, die besloot te schieten, een goed besluit want opnieuw was deze poging doeltreffend. Zo ging BOL de rust in met een comfortabele 1-3 voorsprong.

De verwachting was dat VELO de tweede helft alles uit de kast zou halen om het tij te keren. Dat gebeurde ook en BOL kwam aan voetballen amper meer toe. Al na twee minuten kreeg VELO een grote kans, toen de bal werd teruggelegd maar die te gehaast over het doel van BOL werd geknald. Even later weer een grote kans, nu een kopbal, ook die trof geen doel. Zo kreeg VELO met name in het eerste kwartier na rust nog enkele mogelijkheden, gelukkig voor BOL en mede dankzij goed keeperswerk van Melvin Habets, bleef de voorsprong in tact. Langzaam ebde de storm die VELO had aangewakkerd wat weg en kwam BOL ook weer wat meer aan het voetballen toe. De rust om de ruimte die VELO noodgedwongen achterin weggaf te benutten en de wedstrijd te beslissen, was er echter niet. Zodoende bleef het spannend en probeerde VELO in het laatste deel van de wedstrijd met een aantal wissels alsnog in de wedstrijd te komen. Ook door BOL werden er wissels ingebracht. Voor Alex van Enoo kwam Tristan Verbeek binnen de lijnen en ook de licht geblesseerd geraakte Jurre van Lingen moest worden vervangen. Zijn plek als rechtsback werd ingenomen door Vincent Bakker, die dat prima deed. De druk die VELO weer probeerde op te voeren leidde tot veel corners voor de Wateringers. Vlak voor tijd leek VELO daar nog een keer uit te scoren, maar de bal verdween net naast de voor BOL gunstige zijde van de goal. Na nog zo’n vijf minuten extra tijd te hebben meegeteld, floot scheidsrechter Hilgersom om 16.30 uur af. BOL verdiende de overwinning op basis van de getoonde strijdlust en het beter benutten van de kansen.

Komende week speelt BOL twee keer. Dinsdag 10 mei is op het eigen BOL-werk Argon de tegenstander, aanvang 19.30 uur. Zaterdag volgt dan de uitwedstrijd tegen De Valken uit Valkenburg. Uiteraard is alle steun weer welkom, dus komt dat zien.