BOL vervult sportieve plicht

() • 70 weergaven

Wat is het toch een verschil voor wat betreft het aantal toeschouwers. Ondanks dat het kampioenschap al behaald is, waren er veel supporters mee naar Amsterdam. Dat in schril contrast met de thuisclub, waar we een enkele supporter van DVVA zagen. De meeste mensen van de thuisclub bevonden zich in of om de dug out. Dat waren wij vorige week anders gewend terwijl DVVA toch ook belangen heeft, zij het in de onderste helft van de ranglijst.
Als beloning voor hun veelal in de rol van invaller acterend, had trainer Hoogland deze middag 4 spelers rust gegeven, terwijl ook Sander Snoek zijn plaats na de rust afstond aan Julian Koopman, die lang niet slecht debuteerde. In het centrum van de verdediging stonden nu Jelle Brandsma en Jan Slot terwijl Dennis Rijs en Freek Pootvliet als vleugelverdedigers acteerden. Dat was allemaal wel wat wennen, maar met de nodige inspanning en soms met een beetje geluk bleef men overeind. Overigens moet vermelde worden dat de thuisclub ook drie dragende spelers miste, die kennelijk te vroeg hun vakantie geboekt hadden. De thuisclub had wel een paar kansen, maar doelman Snoek verrichtte een paar goede reddingen. Zoals gezegd werd Snoek na de rust ook vervangen.

Na de rust kwam Martijn Ton in de ploeg en dat bracht meer gevaar voor het doel van de gasten. Kennelijk moest de thuisclub daar nog aan wennen, want vlak na rust scoorde BOL tweemaal. Bij beide treffers was een hoofdrol toebedeeld aan Timon Plak. Eerst zette hij na een mooie actie Sietse Brandsma voor het doel en twee minuten later ging Timon een duel aan met de doelman, waarbij de bal voor de voeten van Sietse kwam. In beide gevallen was Sietse de dankbare afmaker.
Natuurlijk probeerde DVVA het tij te keren, want de periode-wedstrijden dreigden. Maar tot 2 maal toe werden wel erg eenvoudige kansen om zeep gebracht, terwijl vermeld moet worden dat Julian Koopman ook een paar keer goede reddingen verrichtte. Toch kwam DVVA op 1-2 toen de snelle rechterspits ontglipte aan de aandacht van Dennis Rijs en na een snelle rush de bal beheerst in de rechterhoek plaatste.
Ondanks het feit dat er amper oponthoud was, liet de, overigens goed leidende, scheidsrechter Jongeman 4 minuten door spelen waardoor het nog even benauwd werd. Maar de winst bleef bij BOL, tot genoegen van de meegereisde supporters.

Intussen is het wel spannend geworden om de periodetitels. EDO veroverde de eerste periode, terwijl er nog 4 teams om de laatste 2 periodes strijden en die spelen a.s. zaterdag allemaal tegen elkaar.
Blauw Wit – Beursbengels ontvangt Jong Holland en ZOB speelt thuis tegen Monnickendam. Ongekend spannend dus, met BOL als lachende derde. Straks spelen twee herkansers uit de eerste klas en 6 periodekampioenen uit 2A en 2B. Van deze 8 deelnemers zal er uiteindelijk één team promoveren. Tel uit je winst…….
Intussen stromen de felicitaties binnen. Veel verenigingen schonken aandacht aan ons kampioenschap. Zo kregen we de felicitaties van meerdere clubs uit de omgeving, o.a. Jong Holland-coryfee Anjo Douma, Frans Sijswerda en ook van de voorzitter van de Lofstem, ons mannenkoor ter plaatse. Volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen tegen EDO, het team dat de eerste periode binnenhaalde.