BOL weer alleen aan kop

() • 82 weergaven

Wat de concurrentie betreft, zat het vandaag niet tegen. Immers zowel ZOB als WV-HEDW lieten punten liggen. Hoe dichter bij de eindstreep, hoe moeilijker het veelal wordt. Dat was vanmiddag bij vlagen ook bij OSV-BOL te merken. Een ruime voorsprong werd tot tweemaal toe weggegeven. Natuurlijk, de temperatuur was voor het gevoel van de spelers behoorlijk hoog, terwijl het spelen op kunstgras bij een dergelijke warmte ook niet bevorderlijk is.
Al snel bleek dat OSV het niet zo maar weg wilde geven, temeer omdat men nog wel punten nodig heeft om de nacompetitie te ontlopen. Al in de eerste minuut werd BOL opgeschrikt door een hard schot, dat via de lat in handen van doelman Snoek terecht kwam. Meteen daarna moest de doelman nog eens twee reddingen verrichten. BOL was effectiever met de kansen, want na vijf minuten werd Sietse Brandsma fraai aangespeeld door Martijn Ton en de spits liet deze kans niet aan zich voorbijgaan(0-1). Een paar minuten later schatte Bas Jonker een dieptebal goed in, want hij wist de bal eerder te bereiken dan de doelman en met een fraaie kopbal werd het 0-2.
BOL nam het in de periode hierna te licht op en liet OSV te ver komen. En dat werd funest toen Jermaine Jeulink van dichtbij voor de aansluitingstreffer zorgde. BOL werd meer en meer teruggedrongen en de paal moest tot twee keer toe redding brengen. Trainer Hoogland zal ongetwijfeld blij zijn geweest met het rustsignaal, want hij kon nu orde op zaken stellen.

BOL begon dan ook gemotiveerd aan de 2e helft en bij de eerste de beste aanval gaf Sietse Brandsma een prima assist op Martijn Ton, die de aanval prima afrondde.(1-3)
Maar weer was de strijd niet gestreden. Nadat BOL een goede kans gemist had, was het Dave Sijbrand die, na slecht wegwerken, voor de 2-3 zorgde. Onnodige paniek in de BOL-gelederen, maar alle kans was er toen Sietse Brandsma in het strafschopgebied onderuit gehaald werd en scheidsrechter Raven de bezoekers een strafschop toekende. Op dat moment moest Sietse Brandsma naar de kant, omdat hij een blessurebehandeling onderging. Bas Jonker schoot de bal niet slecht in, maar de doelman keerde de bal prima. In de reflex leek Koen Tros alsnog te scoren, maar de bal ging via een OSV-speler over het doel.

Maar dezelfde Bas Jonker nam revanche op zichzelf, door Sietse Brandsma de gelegenheid te geven om voor de 2-4 te zorgen. Weer was er de angst voor de aansluitingstreffer, want gezegd moet worden dat OSV echt niet slecht speelde. Maar BOL kreeg meer lucht toen Bas Jonker een sublieme pass aan Sietse Brandsma gaf, die voor de 2-5 zorgde. OSV kwam nog eenmaal terug, toen er bij een vrije schop hands gemaakt werd en Hidde Rozendaal voor de 3-5 zorgde. Er kwamen in de slotfase nog meer kansen, maar gescoord werd er niet meer.

Intussen zagen we veel tevreden blikken op de mobieltjes. Immers, Buitenveldert liet niet voor niets vorige week goed spel zien, want nu werden er 2 punten van WV-HEDW afgesnoept.
Volgende week is BOL vrij en over 14 dagen is er de thuiswedstrijd tegen Hellas Sport. Gelet op het resultaat van vandaag, is BOL gewaarschuwd voor de Zaankanters.

In Oostzaan werd ook enthousiast gereageerd op het resultaat van BOL 2, die na de overwinning op Jong Holland 3 kampioen werd!

OSV-BOL 3-5 (1-2)

0-1 Sietse Brandsma
0-2 Bas Jonker
1-2 Jermaine Jeulink
1-3 Martijn Ton
2-3 Dave Sijbrand
2-4 Sietse Brandsma
2-5 Sietse Brandsma