BOL weer met beide benen op de grond

• 86 weergaven

Voor velen zal de uitslag verrassend genoemd worden maar de nederlaag is op zeer schlemielige wijze tot stand gekomen . Natuurlijk verdient de thuisclub de overwinning door het tonen van meer inzet. Maar een en ander vraagt wel om uitleg. Natuurlijk kwam Breukelen met veel dadendrang uit de startblokken. Immers, de twee vorige wedstrijden werden met ruime cijfers verloren. BOL, dat de licht geblesseerde Jack Schoon op de bank had, miste de aanjager in de ploeg. Er kwam nu te weinig steun uit de middenlinie om spits Sietse Brandsma te lanceren. Maar de grootse tegenslag was er toen doelman Snoek na dertien minuten in botsing kwam met de spits van Breukelen. Snoek had een langdurige verzorging nodig en zou na de rust niet meer terugkomen. Nu deed zich het gemis van keepers bij BOL zich gelden want de doelman van het 4 e van BOL mocht opdraven. Afspraken tussen de trainers want ook het 2 e elftal speelt in de reserve eerste klas en hier wordt het doel verdedigd door Steven Boon. Al snel bleek dat Snoek op halve kracht speelde na de botsing want Breukelen scoorde voor de rust tweemaal waar anders doelman Snoek dit zeker voorkomen had. BOL miste voor de rust vooral de snelheid en werd er niet compact genoeg gespeeld wat in andere wedstrijden juist het wapen van BOL was.

Na de rust kwam Jack Schoon alsnog in de ploeg en in deze periode was BOL sterker maar met veel kunst- en vliegwerk wist de thuisclub een treffer te voorkomen terwijl zij ook een sluitpost had die uitstekende reddingen verrichtte. BOL bleef in die periode aandringen en in de 70 e minuut was het Koen Tros die na een assist van Sietse Brandsma voor de 2-1 zorgde. Jammer dat de invaller scheidsrechter in deze toch bepaald niet onsportieve wedstrijd nogal wat gele kaarten uitdeelde. Kennelijk niet helemaal op de hoogte van wat mocht en niet mocht want beide teams speelden met witte broeken, waar andere scheidsrechters beide teams met witte sokken (terecht) al niet toestaan. Maar goed, de broeken zijn niet bepalend voor een wedstrijd en rook BOL kansen op de gelijkmaker en dan gebeurt het dat 6 minuten voor tijd met een counter de 3-1 valt en dan is het over en uit. Dat de thuisclub in de 90 e minuut en in de blessuretijd nog tot 5-1 kwam was oorzaak van het feit dat BOL alles op de aanval gooide waardoor er achterin gaten kwamen. Daarbij kwam dat enkele spelers beneden hun normale niveau speelden en dat kan in deze klasse niet. Maar we weten intussen dat BOL veel beter kan en dat moet volgende week blijken.

Uiteraard is de nederlaag pijnlijk maar de blessure van Snoek was een keerpunt in de wedstrijd. Hopelijk is Sander weer snel beschikbaar want volgende week wacht Roda ’46 als tegenstander. Nu al is merkbaar dat de klasse waar BOL in speelt verrassende scores kan vertonen Zo verloren de nummer 1 t/m 5 haar wedstrijden.