BOL weet waar het staat

() • 118 weergaven

Trainer Bart Hoogland stelde vorige week tegen de journalist van de krant, dat BOL na drie gewonnen wedstrijden nu een tegenstander als WV-HEDW treft, waarna we kunnen vaststellen waar we staan. De tegenstander is net gedegradeerd uit de 1e klasse en gaf aan zo spoedig mogelijk weer terug te willen komen. Dat werd ondersteund door de site van het Amsterdamse voetbal waarin gesteld werd, dat het kampioenschap zal gaan tussen VW-HEDW en HBOK en DVVA zal wel weer een periodetitel pakken. De overige 11 clubs mogen het onderling uitvechten.

BOL heeft deze middag uitstekend partij gegeven tegen een tegenstander die weliswaar BOL veelal onder druk zette, maar de counters van BOL waren veel sterker en met een beetje geluk zouden er in plaats van twee, vier treffers voor BOL op het scorebord staan. Eerlijkheidshalve dient gezegd te worden dat doelman Xander Snoek BOL vooral in de eindfase overeind hield. De eerste kans was voor BOL, toen Sietse Brandsma een mooie kans kreeg, maar zijn inzet miste net een beetje zuiverheid. Aan de andere kant was de thuisclub ook dicht bij een treffer, maar bij deze scrimmage wist BOL toch nog te ontsnappen. De Amsterdammers probeerden zo nu en dan de scheidsrechter te intimideren door o.a. een vermeende handsbal te claimen, maar scheidsrechter Van de Boogaard wuifde het terecht weg. De aanvallen van BOL waren veelal beter van opzet, dit in tegenstelling tot het veelal combineren over vele schijven van de tegenstander. Toch werd het 1-0 voor de thuisclub, toen Xander Snoek een inzet van dichtbij pareerde, maar tegen de inzet van Mick van Moerkerk was hij kansloos. De thuisclub wilde zo snel mogelijk de buit binnen halen, maar de verdediging wist van geen wijken, waarbij René Rootlieb waar nodig de gaten opvulde. Zelfs kwam in de 37e minuut BOL op 1-1 na een prachtige combinatie over meerdere schijven, waarna Sietse Brandsma fraai afrondde. Er waren zelfs kansen op 1-2 toen Koen Tros een prima hoekschop nam, die de thuisclub maar net kon wegwerken.

Na de rust werd Jelle Brandsma vervangen door Steven Glas. BOL kwam goed uit de kleedkamer en was af en toe best kansrijk. De eerste daad van Steven was het afgeven van een uitstekende voorzet, die Sietse Brandsma helaas naast kopte. BOL kreeg meer mogelijkheden, maar moest aan de andere kant alert zijn voor de tegenstanders die nogal eens met veel geschreeuw de grasmat opzochten. De wedstrijd werd feller en de scheidsrechter zag zich genoodzaakt een paar gele kaarten te trekken. De nummer 6 van WV-HEDW had al geel en het was niet verkeerd geweest als hij in de slotfase een tweede – dus rode kaart – gekregen had. Helaas beschikte de scheidsrechter niet over videobeelden… Intussen loerde BOL op de kans en na wederom een fraaie aanval kon Koen Tros aanleggen voor de 1-2, omdat de thuisclub de bal maar niet kon weg werken. De thuisclub ging er nu vol voor en in deze periode behoedde doelman Xander Snoek BOL voor een tegendoelpunt. Eerst tikte hij op fraaie wijze een bal uit de bovenhoek en in de 81e minuut constateerde de scheidsrechter een handsbal in het strafschopgebied. Maar de doelman bevestigde zijn goede vorm en wist op fraaie wijze de gelijkmaker te voorkomen. Maar vijf minuten later was het wel raak toen Leon Broere vanaf de linkerkant kon aanleggen en de doelman passeerde. In de laatste minuten waren er over en weer nog kansen maar al met al kunnen we hier mee leven. Nogmaals: Waar staan we? Ook na deze op papier toch moeilijke wedstrijd handhaven we ons op de tweede plaats. Hulde aan de spelers en de staf. Volgende week komt onze tegenstander van weleer – Opperdoes – op bezoek.

VW-HEDW – BOL 2-2 (1-1)
1-0 Mick van Moerkerk
1-1 Sietse Brandsma