BOL wint derby tegen Jong Holland

() • 87 weergaven

Al jaar en dag is de wedstrijd van BOL tegen Jong Holland een duel waarvan de uitslag van tevoren nooit voorspeld kan worden. Daarbij kan best gesproken worden van een derby. Vooral nu BOL bovenin meedraait, is er bij iedere tegenstander de wil om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Ook deze middag was het met name het eerste half uur een gelijk opgaande strijd. Trainer Bart Hoogland had zijn huiswerk goed gedaan en wist dat Jong Holland het accent zou leggen op de verdediging en met de counter probeerde te scoren.

BOL had daar aanvankelijk wat moeite mee, zij het dat de thuisclub in de 7e minuut een strafschop mee kreeg, toen de goed doorgelopen Timon Plak al of niet ten onrechte gestuit werd door de doelman. Sietse Brandsma joeg de bal hard in de touwen (1-0). Hierna begon het verdedigend wat te rommelen. Men kreeg de bal niet altijd goed weg en Jong Holland loerde op een kans. De snelle buitenspelers gaven de verdediging van BOL in deze periode veel werk. Na een kwartier spelen kreeg Jong Holland een prima kans met een vrije trap op de rand van de zestien meter, maar het schot belandde in de muur. Het was echter uitstel van executie, want na weer slordig verdedigen was het Alpay Alarslan die na 20 minuten een fraaie aanval goed afrondde, wat de gelijkmaker betekende (1-1). Toch geraakte BOL niet in paniek en probeerde er langzamerhand toch voetballend uit te komen.

De wedstrijd keerde meteen na een toch wel iets sterker spelend Jong Holland, toen Sietse Brandsma in de 33e minuut een prima pass gaf aan Martijn Ton, die schitterend afrondde (2-1). BOL gooide nu alle schroom van zich af en speelde het spel waar al weken van te genieten valt. Het werd voor de rust zelfs nog 3-1 toen de bal na een prima redding van de Jong Holland-doelman voor de voeten van – deze middag prima spelende – Steven Glas terecht kwam, die het overzicht behield en Sietse Brandsma met een keurige lob bediende waarna deze de stand op 3-1 bracht.

Na de rust probeerde Jong Holland terug te komen, waarbij Xander Snoek met een uitstekende redding een doelpunt van de gasten voorkwam. Maar BOL nam de draad weer op en speelde na de rust één van haar betere wedstrijden. Trainer Hoogland zag vanaf de kant dat zijn coachen succes had, toen na een scrimmage Bas Jonker van dichtbij kon intikken (4-1). De strijd was gestreden en BOL ging freewheelend naar een grotere overwinning. Vooral toen 2 minuten later een Jong Holland-verdediger zijn eigen doelman passeerde (5-1).

Hierna domineerde BOL over alle kanten en het wachten was op nog meer doelpunten. Daarbij kon de trainer met een gerust hart een paar spelers rust geven en met drie invallers bleef BOL domineren, daarmee aangevend dat de trainer over een ruime selectie beschikt. Bij een mooie aanval had een lob van Sietse Brandsma bijna succes, maar de attent meegelopen Martijn Ton zorgde voor zijn tweede en voor zijn ploeg zesde doelpunt (6-1). BOL bracht vervolgens de één na de andere combinatie op de mat en uit één daarvan kwam BOL op 7-1 op het scorebord, toen Sietse Brandsma de doelman volkomen verraste en zijn derde treffer noteerde. Dianto Kuiper van de bezoekers dacht kennelijk dat als het combinerend niet gelukt, dan maar eens van 40 meter uit te halen waar Xander Snoek volkomen door verrast werd (7-2).

We moeten ver in de tijd teruggaan, als die er al geweest is, dat BOL het bezoekende Jong Holland zo overklaste. Door puntenverlies van de koplopers is BOL weer terug op de 2e plaats met slechts twee punten achterstand op HBOK. Volgende week met name voor de trainer een belangrijk treffen met zijn oude club ZOB. Een overwinning zou een prima geschenk zijn.

Golden Goal
De golden goal kwam in de 7e minuut tot stand en de gelukkige is oud-voorzitter Peter Boeijer