BOL wint na bizarre wedstrijd

() • 104 weergaven

Na het dramatisch gelijke spel tegen OSV verzuchtte trainer Hoogland: “hoe krijg ik ze weer op de rit.” Tegen Blauw Wit Beursbengels was bij vlagen al te zien dat BOL toch weer aan voetballen dacht en vanmiddag tegen Monnickendam was het raak. Maar dat gebeurde pas in de 79e minuut toen de BOL-trein ging lopen. Voor de talrijk meegekomen supporters wel wat aan de late kant.
Voor de rust was het al een bijzonder scoreverloop. Monnickendam kwam fel uit de startblokken en de BOL-defensie had alle moeite met de gevaarlijke spitsen.
Maar bij de eerste tegenaanval van BOL was het Martijn Ton die een dieptebal van Sietse Brandsma beheerst afrondde. Dat betekende weliswaar 0-1, maar BOL had de treffer maar net gevierd of de thuisclub strafte laconiek verdedigen af met de gelijkmaker.(1-1)
Dat was even een tegenvaller, vooral toen Luuk van Rheenen via een strafschop voor de 2-1 zorgde. Het pleit voor BOL dat het de koppen niet liet hangen. Het was de deze middag weer ouderwets op dreef zijnde Timon Plak die een scherpe voorzet doeltreffend afrondde.(2-2) De assistent van de thuisclub trachtte de treffer te voorkomen door voor buitenspel te vlaggen, maar de scheidsrechter keurde de treffer goed. Dat betekende dus 2-2. Toch kwam de thuisclub weer op voorsprong toen Donny Reugebrink alle kans kreeg zijn ploeg op 3-2 te zetten.
Dat was een domper die nog werd verergerd toen Monnickendam na de rust doelman Snoek verraste met een hard schot uit de tweede lijn die in de bovenhoek verdween.(4-2)
Na de rust kwam Jack Schoon weer in het veld na wekenlang blessureleed, terwijl ook Koen Tros weer van de partij was.
Maar wat opviel was dat trainer Hoogland niet als een verslagen man in de dug out ging zitten, maar zijn ploeg optimaal coachte. Intussen had Jan Slot de positie van rechtsachter ingenomen en deed het dat heel goed. Vooral in de duels kwam Jan als winnaar tevoorschijn.
De moegestreden Koen Tros werd nog vervangen door Sebastiaan Schaasberg. Het zal altijd de vraag zijn waarom BOL pas 12 minuten voor tijd begon met het BOL-kwartiertje.
Eerst was het Martijn Ton die uit een moeilijke hoek voor de 3-4 zorgde en toen ging de trein lopen.
Monnickendam werd weggespeeld en BOL scoorde naar hartenlust. Een minuut na de treffer van Martijn was het Bas Jonker die hard raakschoot. (4-4) Er moest toen nog 11 minuten gespeeld worden. Het spel ging nu over en weer en toen de scheidsrechter aangaf dat er door de blessures nog 5 minuten gespeeld moest worden maakte BOL daar dankbaar gebruik van.
De tot dan uitstekende doelman van Monnickendam liet bij een inzet de bal los en het was de attent reagerende Sietse Brandsma die voor 4-5 zorgde. Nog was de koek niet op, want in blessuretijd scoorde de ingevallen Sebastiaan Schaasberg de 4-6 en Martijn Ton scoorde nog zijn derde van de middag en bracht de stand op 4-7. Zo zie je maar, als je er maar in blijft geloven en ook het feit dat de selectie langzamerhand weer compleet raakt, geeft moed voor de resterende 5 wedstrijden.
Op de andere velden zal men met verwondering gekeken hebben naar het scoreverloop.
Volgende week Castricum en pas op, deze ploeg is de laatste tijd aan een goede reeks bezig.

Monnickndam-BOL 4-7(3-2)
0-1 Martijn Ton