BOL wint ook in Den Haag

• 119 weergaven

Ook de tweede wedstrijd van deze competitie heeft winst opgeleverd voor BOL. In Den Haag, eigenlijk Kijkduin, werd Die Haghe met ruime cijfers geklopt: 5-2 voor BOL. Op Sportpark Ockenburgh, waar in de tweede wereldoorlog een vliegveld was gelegen, was het zaterdagmiddag voor aanvang van de wedstrijd al een natte bedoening. Gelukkig was het hoofdveld (gras gelukkig!) omzoomd door bomen, die de toeschouwers de nodige beschutting gaven tegen de gestaag neervallende regen en de wind. Uit Langedijk was er ditmaal slechts een handjevol supporters, maar die kwamen niet vergeefs, want BOL zou weer een puike partij afleveren. De eerste tien minuten verliep de wedstrijd zonder kansen en ging het spel gelijk op. Maar in de tiende minuut werd Timon Plak met een goede dieptepass van Thimo Schouwink vrij gespeeld voor de keeper van DH. Timons schot was uitstekend, maar helaas kwam de bal via de binnenkant van de paal het veld weer in. Niet veel later wist DH wel te scoren, toen de spits in een duw-en-trek duel met Rik Molenaar zich vrijmaakte en hard op doel schoot. De bal kon nog half worden geblokt door Rik, maar daardoor kreeg het projectiel nog meer vaart en vloog over keeper Melvin Habets in de goal. Een 1-0 achterstand voor BOL.
Daar liet BOL zich niet door van de wijs brengen, steeds vaker won BOL de slag op het middenveld, waar Jack Schoon en Bastiaan Schaasberg vaak de meerderen waren van hun tegenstanders. Ook nieuweling Jurre van Lingen, die de plek innam van de licht geblesseerde Bas Jonker, maakte een goede indruk. Kansen kwamen er dan ook. Jack Schoon had moeten scoren, toen hij van dichtbij de bal voor het inschieten had, maar zijn schot miste het doel. Na 25 minuten opnieuw een aanval van BOL, waarbij Danny Konijn de bal breed legde op de meegekomen Mike Molenaar. Hij rondde vervolgens koelbloedig af en trok zo de stand gelijk. Meer aanvallen en kansen volgden voor BOL, steeds werd getracht met snelle steekpasses door het centrum van de verdediging van DH een vrije man te vinden, en die tactiek werkte. Toch bleven doelpunten uit, tot net voor de rust, toen BOL een corner kreeg te nemen. De bal werd niet in de doelmond geschoten, maar teruggelegd op de vrijstaande Thimo Schouwink. Hij had nog de tijd om de bal te kappen voor zijn linkerbeen en knalde de bal vervolgens hard en laag in de rechterhoek en liet zo de keeper van DH kansloos. 1-2 en een voorsprong op een prettig moment, want direct daarna was het rust.
Het werd nog natter en glibberiger de tweede helft, maar BOL ging door waar het was gebleven. Geschutter achterin bij DH werd direct afgestraft door de attente Danny Konijn en na nog geen twee minuten spelen leidde BOL met 1-3. Was dit de genadeklap voor DH? Het probeerde wel meer druk te zetten en kreeg 1 grote kans, toen de bal na een aanval over links voor de goal van BOL werd gebracht en bij de tweede paal werd ingeschoten. Het leek een zeker doelpunt, maar een zeer alerte Mike Molenaar kon dat met een uitstekende verdedigende actie en een uitstekend been nog net voorkomen. Meteen daarna viel de 1-4, ingeleid door opnieuw een zeer ongelukkige verdedigende actie van Haagse zijde. Nadat de keeper van DH die was uitgekomen om de bal weg te schieten, in botsing kwam met zijn eigen verdediger die hetzelfde plan had, was Thimo Schouwink de lachende derde en kon hij vrij doorlopen en de bal in het verlaten doel tikken. Niet snel na dit voor DH ongelukkige voorval, moest de keeper, die in de eerste helft al in botsing was gekomen met een speler van BOL, zich laten vervangen. We hopen voor hem dat het meevalt met zijn blessure.
DH was geknakt met nog ruim een half uur te gaan en BOL kon vrijuit voetballen. De mooiste goal van de wedstrijd viel uit een prachtige combinatie, die werd ingeleid en afgerond door Timon Plak. 1-5!
De score had misschien nog hoger op kunnen lopen als BOL fanatiek door had gejaagd, maar het vet was bij BOL ook wel wat van de jus. Bas Jonker kwam Thimo Schouwink vervangen en Daniël Vos verving Danny Konijn . Thimo en Danny konden terugkijken op een goede wedstrijd, net als trouwens al hun medespelers. De laatste twintig minuten speelde BOL de wedstrijd rustig uit, DH drong ook niet erg meer aan, beducht voor nog meer onheil. Toch wist het in de laatste minuut van de wedstrijd nog een keer te scoren en werd de eindstand zo iets dragelijker, 2-5 voor BOL dus. De jonge en goed leidende scheidsrechter Labeur floot na nog wat extra tijd te hebben meegeteld, voor het laatst. Hij hoefde in deze sportief verlopen wedstrijd maar 1x een gele kaart te trekken voor een speler van DH.
Trainers Erwin Tump en René Groenhuijzen zullen tevreden zijn met deze start van de competitie. Volgende week wacht WV-HEDW als tegenstander, dat dan naar Broek komt. WV is net als BOL nog zonder puntverlies, een echte topper dus! Die hebben we in het verleden vaker gespeeld tegen de Amsterdammers. Alle reden om zaterdag dus te komen kijken op het complex van BOL.