BOL wint op karakter

() • 104 weergaven

Kennelijk had scheidsrechter van der Bend uit Maassluis moeite om na een lange rit om half drie paraat te zijn, want het was kwart voor drie alvorens het beginsignaal klonk. Terwijl hij er toch tijdig was om o.a. het veld te keuren, dat door de hevige regenval bijna niet bespeelbaar was. Maar hij keurde het alsnog goed. Zoals in het programmablaadje staat, heeft BOL nog nooit van DVVA gewonnen. En dat leek er aanvankelijk deze middag ook op. De Amsterdammers begonnen fel aan het duel en troefden de BOL-spelers (te) veel af. Ze voorkwamen gedurende een groot gedeelte van de wedstrijd dat BOL in haar spel kwam. Sietse Brandsma had steeds twee spelers om zich heen en kon maar moeilijk loskomen. De achterhoede van BOL wist veelal met moeite staande te blijven tegen de goed opgezette aanval van de bezoekers. Xander Snoek moest dan ook vaak handelend optreden, maar coachte zijn medespelers daarbij ook prima. Bij DVVA speelde Daan Bijlard een sterke wedstrijd en wist Sietse Brandsma lang aan banden te leggen. Ondanks het goede spel van DVVA had BOL toch aanvankelijk de beste kansen. Al na drie minuten was de thuisclub kansrijk en na 9 minuten had Sietse Brandsma een prima kans. Maar de bezoekers namen al snel het initiatief en met goed opgezette aanvallen werd BOL onder druk gezet, waarbij nogal eens gevaarlijke situaties ontstonden. Hoge ballen waren echter een prooi voor de doelman en dat was het euvel van de bezoekers. Keer op keer probeerden ze met hoge ballen hun medespelers te bereiken.

Toch ontworstelde BOL zich aan de druk en kreeg ook kansen. In de 27e minuut paste de scheidsrechter de voordeelregel goed toe, waardoor Timon Plak op links goed doorzette en uit zijn voorzet rondde Martijn Ton het uitstekend af. (1-0) Wellicht niet zo zeer een verdiende treffer, maar wel ontstaan uit het feit dat BOL erin bleef geloven.

Na de rust aanvankelijk weer een offensief van de Amsterdammers, maar langzamerhand begon bij hen ook de conditie mee te spelen. Wel kregen ze nog een bijna niet te missen kans op de gelijkmaker, maar Xander Snoek en René Rootlieb wisten gezamenlijk een treffer te voorkomen.
Bij BOL was intussen Jelte van der Wal in de ploeg gekomen en met twee spitsen had DVVA toch wel moeite. Men moest nogal eens aan de noodrem trekken en het was Thomas Ossenkoppele die daarin te ver ging en naast een gele kaart een strafschop tegen kreeg. Jelte van der Wal maakte geen fout en zorgde voor de 2-0. De trainer van DVVA bracht nog drie wissels in, maar een doelpunt kwam er niet. Intussen kreeg Ossenkoppele zijn tweede gele kaart en mocht gaan douchen. Kort hierna kwam BOL zelfs op 3-0 toen de bal vanaf de achterlijn voor het doel kwam, maar de scheidsrechter nam het advies van de assistent over en keurde de goal af.

BOL speelde na de rust een klasse beter dan voor de rust en was nu een gelijkwaardige tegenstander. Sietse Brandsma was eigenlijk de gehele wedstrijd wat ongelukkig, maar hij maakte veel goed: omdat DVVA aandrong, ontstond er ruimte en Xander Snoek gooide na een redding de bal tot aan de middellijn, waarna Sietse Brandsma zich keurig van zijn belager ontdeed en na een rush de doelman het nakijken gaf. Dat betekende, hoewel geflatteerd, 3-0, maar wie maalt daar nog om. Over een week vergeten we de wedstrijd, maar niet de uitslag.

Volgende week is er de wedstrijd tegen Hellas Sport in Zaandam. De Zaankanters zijn na een pover begin goed op weg en wisten deze middag het toch niet zwakke VW-HEDW te verslaan. BOL is dus gewaarschuwd.

BOL-DVVA 3-0 (1-0)
1-0 Martijn Ton
2-0 Jelte van der Wal
3-0 Sietse Brandsma