BOL wint voor de 4e keer op rij

• 104 weergaven

Allereerst mijn dank aan Jan Alex Brandsma die, tijdens mijn afwezigheid, voor een prima verslag zorgde. Zodanig dat ik me bij het lezen bij de wedstrijd waande.

Vanmiddag dus tegen CSW, een ploeg die de punten hard nodig heeft om de promotie-degradatiewedstrijden te ontwijken.
De wedstrijd begon ruim een half uur te laat, omdat de scheidsrechter buiten zijn schuld in de file stond. Ook mag vermeld worden dat, zij het in april, tweemaal een drinkpauze werd ingelast.

Het begon zo veelbelovend voor de thuisclub toen Timon Plak een scherpe voorzet gaf waar afdoende op werd gereageerd. CSW nam meteen de aanval over en hun linkerspits Dave Cornelissen kreeg alle ruimte en zijn volley was onhoudbaar voor doelman Snoek. Dat was even schrikken, maar BOL hield daarna wel het initiatief maar verzuimde de kansen te verzilveren.
Goede kansen werden of door de verdedigers van de lijn gehaald, of de lat zat in de weg. Aan de andere kant waren de counters van de gasten lang niet ongevaarlijk, maar moeilijk werk kreeg doelman Snoek niet. Toch kwam BOL in de 13e minuut op 1-1 toen Sietse Brandsma in het strafschopgebied onderuit werd gehaald en hij de strafschop nam en met enig geluk de doelman passeerde.
Hierna werd het spel er niet beter op: foute passes en elkaar niet vinden, terwijl dat in de vorige wedstrijden juist het sterke punt van de thuisclub was. Toch werd het bijna 2-1 toen Sietse Brandsma een fraaie assist af gaf waaruit Timon Plak leek te scoren, maar de doelman van de gasten wist de inzet in reflex te keren.
Alhoewel Alex van Enoo een prima invalbeurt vertolkte, werd toch de snelheid van Martijn Ton gemist.

De 2e helft was eigenlijk een copy van de eerste helft. Een voor de laatste kans vechtend CSW en BOL dat rustig de kansen afwachtte. Een prima kans kreeg Bas Jonker toen hij alleen voor de doelman de bal over het doel schoot.
De kansen kwamen nu over en weer, waarbij BOL een paar keer niet over geluk te klagen had toen
de bezoekers toch ook een aantal fraaie kansen kregen.
Aan de andere krant mocht Jack Schoon een vrije trap nemen, die van de lat terugkaatste.
CSW kon eigenlijk ook geen potten breken, vooral omdat vooral hun linkerspits weinig speelruimte kreeg van Mike Molenaar, maar zoals al aangegeven hadden ze het geluk ook niet mee.

Omdat CSW alleen maar gebaat was bij een overwinning, ging het volop in de aanval waardoor er aan de andere kant ruimte kwam. Timon Plak stond aan de linkerkant helemaal vrij, wat onderkend
werd door Koen Tros, die een fraaie pass afleverde waardoor Timon alleen op de doelman afging. Zijn inzet werd eerst nog gekeerd, maar in de rebound scoorde hij alsnog. Omdat scheidsrechter Akkaya het belang van de wedstrijd onderkende, trok hij 4 minuten bij wegens tijdrekken en de bal ver uitgeschoten werd.
En juist in blessuretijd trok BOL de overwinning naar zich toe. Eerlijkheidshalve moet vermeld worden dat de bezoekers zeker een gelijk spel verdiend hadden en misschien nog wel meer, maar BOL heeft ook in de laatste minuten weleens het deksel op de neus gekregen.

Trainer Hoogland opperde een aantal weken terug dat BOL toch wel een paar overwinningen nodig had om zich veilig te stellen. Nou, het werden er 4 op rij en nu staat BOL op een gedeelde 4e plaats.
De verslaggever van de meest gesubsidieerde club in onze afdeling opperde dat het complex van BOL eersteklas-onwaardig is. Och, gelet op de stand is BOL wel waardig wat betreft de resultaten.

Het is nu 14 dagen rust, want pas op 11 mei wordt de competitie vervolgd met een duel tegen Zuidvogels