BOL WORDT KAMPIOEN EN SCHRIJFT HISTORIE (met verslag)

() • 130 weergaven

Door een doelpunt in de 97-ste minuut en het gelijke spel van concurrent Blauw Wit Beursbengels is BOL vanmiddag kampioen geworden in de tweede klasse. Daarmee wordt historie geschreven en promoveert BOL naar de eerste klasse!
Hieronder het verslag van uw vaste verslaggever Cees Koedijk!

Niet te geloven. BOL kampioen en zelfs al 2 wedstrijden voor het einde. Maar wat was het spannend. Natuurlijk was er steeds contact met het terrein van OSV waar, naar ik begrepen heb, Peter Slot voor de berichtgeving naar het thuisfront zorgde. Amstelveen is nog bezig om de nacompetitie te ontlopen, dus was wel gebaat met een punt en daar waren ze kennelijk blij mee geweest.
BOL kwam uitstekend uit de startblokken en had na een kwartier zelfs wel met 3-0 voor kunnen staan. In de 10e minuut trof een hard schot de paal, maar in de 11e minuut was het wel raak door een prima inzet van Bas Jonker. Hierna is het te danken aan de uitstekende doelman van de gasten dat de voorsprong niet groter werd. Een vrije trap van Dennis Rijs en een prima kopbal van Sietse Brandsma werden uitstekend gestopt.

Na deze prima start viel BOL wat terug en kregen de bezoekers ook een paar kansen. Nadat een inzet op de lat stuitte, was het Joost Heij die voor de gelijkmaker zorgde. Dat was toch niet besteed aan BOL, want binnen een minuut zorgde Martijn Ton voor de 2-1. Het was jammer dat een hoekschop van Amstelveen op schlemielige wijze in het doel belandde. De ruststand was dus 2-2.

Intussen kwam er uit Oostzaan niet al te best nieuws, omdat Blauw Wit-Beursbengels een 0-2 voorsprong had. BOL moest dus flink aan de bak. Inmiddels was te zien dat Amstelveen genoegen nam met een gelijkspel en dat ook liet blijken door steeds weer blessures, waardoor er uiteindelijk 5 minuten blessuretijd terecht meegenomen werden.
Maar BOL speelde het laatste kwartier weer net zo gretig als in het eerste half uur voor de rust en bleef beuken op het doel van Amstelveen.
De arbitrage kon intussen geen goed doen bij zowel de supporters als de spelers van de bezoekers. Scheidsrechter de Waard was de gebeten hond en werd voor alles uitgemaakt. Onbegrijpelijk dat ook de leiding van de bezoekers zich helemaal liet gaan. Een triest verhaal van de toch goed bekendstaande Amstelveners. Dat gaf ook onrust in het team, waardoor BOL een paar prima kansen kreeg.
Dat uitgerekend Sietse Brandsma voor de winnende treffer zorgde, was een kroon op zijn uitstekend spel in de afgelopen competitie. Jammer was het dat Koen Tros geblesseerd uitviel, maar Jelle Brandsma was een nuttige vervanger.

De ontlading was geweldig toen bleek dat OSV teruggekomen was tot 2-2. Het eindsignaal bij OSV bracht een ontlading teweeg voor zowel spelers, staf alsmede het publiek. Namens de KNVB overhandigde Rob van Twuyver de kampioensschaal, alsmede de medailles aan de spelers.

BOL dus kampioen. Een pluim op de hoed van trainer Bart Hoogland die zijn CV aanzienlijk scherper stelde. Het is toch geweldig als je in het vorige seizoen niet afhankelijk bent van het doelsaldo en dan het net niet redt, om dan een jaar daarna het team zo te motiveren dat men driekwart van de competitie bovenaan staat, met uiteindelijk dit kampioenschap. Hulde aan de technische staf die nu ook weet hoe het is om met de platte wagen door Broek op Langedijk te gaan. En dat 3 weken nadat ook BOL 2 de platte wagen beklom.

Scheidsrechter P. de Waard uit Amsterdam

De golden goal viel in de 11e minuut en dat betekent dat Niek Hogeveen de winnaar was.