BOL zit in een dip

• 81 weergaven

Als je bij de winterstop 12 punten voor staat, is het teleurstellend dat die marge is teruggebracht tot 5 punten. Natuurlijk zijn er nog volop kansen, maar dan moet het zelfvertrouwen terugkomen en dat was er deze middag niet. Naast een tweetal geblesseerden waren er ook 2 spelers geschorst, maar dat mag geen reden zijn om er zo’n mindere wedstrijd van te maken. De invallers deden het echt niet slecht, maar het combineren was deze middag verre van wat we gewend zijn.
OSV had ongetwijfeld meegenomen dat BOL de laatste wedstrijden niet optimaal speelde en men ging er dan ook vanaf de aftrap enthousiast in. Vooral in de counter waren ze gevaarlijk en BOL had alle moeite ze van de het doel af te houden. Met name voor de rust waren de betere kansen voor de bezoekers, maar ook bij OSV droop de schoonheid er niet vanaf. Het spel was van beide kanten rommelig en ook het bereiken van de medespelers was veelal niet goed. De bezoekers waren het niet altijd eens met de beslissingen van de scheidsrechter en lieten dat ook veelal luidkeels horen. Jammer dat de verzorger daar te ver mee ging, wat hem de rode kaart opleverde.
Toch kwam BOL op de 1-0, zij het dat deze treffer werd aangevochten. De bal kwam uit een hoekschop voor het doel waarna Jelle Brandsma de bal hard inkopte. Weliswaar werd de bal weggekopt, maar de scheidsrechter, staande op de achterlijn, had geconstateerd dat de bal over de doellijn gegaan was. Meteen floot de scheidsrechter voor de rust.

Na de pauze was de sfeer in de wedstrijd aanzienlijk beter. Er werd nu meer aan voetbal gedacht dan aan het uiten van onvrede richting de arbitrage.
BOL had in de 2e helft duidelijk de betere kansen, maar verzuimde verder afstand te nemen, wat later funest bleek te zijn. Zo belandde een vrije trap van René Rootlieb op de lat en werd een inzet nog juist van de lijn gehaald. Ook een rush van Martijn Ton had beter lot verdiend en ook werd Sietse Brandsma ten onrechte afgevlagd. Had OSV dan geen kansen? Zeker, maar die speelden het spel wat handiger. Ze lieten BOL rustig komen en zodra de mogelijkheid er was, ging men in de counter en was er veel beweeglijkheid in hun voorhoede. Dat werd BOL 3 minuten voor tijd fataal, toen de bal tot twee keer toe niet weggewerkt werd en Nicky Roele van dichtbij voor de gelijkmaker zorgde.
In de slotfase was er nog een kans voor Sietse Brandsma, maar de bal werd door een medespeler die er minder goed voor stond over het doel gekopt.

Het was deze middag geen wedstrijd waar het talrijke publiek van genoot en is de wedstrijd van volgende week tegen Blauw Wit Beursbengels cruciaal.
Hopelijk weet de trainer de mannen weer te motiveren, zodat we toch in de race blijven.

BOL-OSV 1-1(1-0)
1-0 Jelle Brandsma
1-1 Nicky Roele

Scheidsrechter de heer R.Westland uit Zwaag

De golden goal werd gescoord in de 45e minuut en daardoor was Rob Tros de gelukkige.