BOL verliest thuis van Zuidvogels

• 135 weergaven

BOL heeft de topper tegen Zuidvogels zaterdag met 1-3 verloren. Onder leiding van scheidsrechter Andy Wolff startte de wedstrijd op een zwaar en daardoor moeilijk bespeelbaar A-veld. Ook de stevige wind had een nadelige invloed op het spel. BOL speelde in de eerste helft een gelijkwaardige wedstrijd tegen Zuidvogels. Het was een wedstrijd die vooral op het middenveld werd afgewikkeld en waarbij strijd de boventoon voerde. BOL werd niet echt gevaarlijk en produceerde in de eerste twintig minuten een paar afstandsschoten. Zuidvogels creƫerde ook nagenoeg niks. Toch was het na 20 minuten Zuidvogels dat uit de eerste de beste goede aanval 0-1 maakte. Waar BOL dacht aan een overtreding en meende dat de bal over de lijn was, liet de scheidsrechter doorspelen en kon een goede voorzet door de geheel vrijstaande Imar Kort worden ingekopt. BOL rechtte de rug en niet veel later viel de 1-1 uit een hoekschop. Ook hier stond een speler helemaal vrij, ditmaal Bas Jonker. Gezien het wedstrijdverloop een terechte tussenstand. Zuidvogels knokkend voor een goed resultaat om de laatste strohalm voor het kampioenschap te pakken en BOL op dat moment beter voetballend om die aanval af te slaan.
De tweede helft begon ook nog goed. BOL kreeg de uitgelezen mogelijkheid om de 2-1 te maken. Jack Schoon kreeg de bal voor een nagenoeg leeg doel, maar wist toch dat ene uitgestoken been van de verdediger te vinden, waarmee de kans verloren ging. Dan zal je zien dat de bal aan de andere kant er wel ingaat, hetgeen meteen daarna gebeurde. Een indraaiende bal werd door Romain de Jong losgelaten, waardoor het een koud kunstje was voor Horsmeier om de bal in een leeg doel te koppen. BOL kon zich geen tweede keer oprichten en miste, mede door de absentie van spelmaker Timon Plak, de creativiteit om nog tot goede kansen te komen. Zuidvogels maakte er zelfs nog 1-3 van uit een mooie aanval, waarbij Brian Schimmel het eindstation was. In het vervolg probeerde BOL het nog wel, maar Zuidvogels speelde de wedstrijd bekwaam uit. Het vierde deze overwinning uitbundig en doet met de winst weer volop mee in de strijd om het kampioenschap. BOL staat nog steeds eerste, maar nu met nog maar drie punten voorsprong op Montfoort en Zuidvogels.
Zaterdag a.s. wacht in Putten SDC Putten als tegenstander. Aanvang 14.30 uur.