Derde zaterdag met bekervoetbal bij BOL

• 135 weergaven

Het afgelopen weekeinde stond de zaterdag voor de derde maal in het teken van bekervoetbal. Om 17.00 uur stond de wedstrijd van BOL 1 tegen JVC op het programma, zo laat pas omdat JVC een zondagvereniging is. Voorafgaande aan deze wedstrijd waren er op de velden van BOLdiverse wedstrijden van jeugdteams en van overige senioren. Rond het middaguur speelde op het A-veld JO16-1 tegen ODIN JO16-1. Bij de rust was het hier nog 0-0, maar in de tweede helft moesten de mannen (jongens) van BOL ondanks hardnekkig verzet toch hun meerdere erkennen in de tegenstander uit Heemskerk, uiteindelijk werd er eervol verloren met 2-0. Op het B-veld een fris en fruitig voetballend MO15-1 tegen Schagen MO-15. Hier door twee mooie doelpunten aan het eind een 2-0 overwinning voor de BOL-meiden, een overwinning die door de speelsters en publiek op mooie wijze werd gevierd, alsof het kampioenschap binnen was gehaald.

Om 13.00 uur trapte JO19-1 af op het C-veld, tegenstander DTS JO19-1. Een echte derby dus en dat was te merken, er werden vele felle duels uitgevochten. Het talrijk opgekomen publiek zag in de eerste helft DTS de leiding nemen, terecht op dat moment. In de tweede helft keerde BOL de zaken echter resoluut om en door 4 x te scoren werd een 4-1 overwinning geboekt. Ook hier veel enthousiasme, bij een ouder en tevens trainer iets te veel, want hij moest nadat hij na weer een BOL-doelpunt was opgesprongen in de daarop niet berekende dug-out, met een flinke hoofdwond naar de huisartsenpost. Gelukkig viel de verwonding uiteindelijk mee.

De overige senioren van BOL 5 en BOL 6 speelden resp. tegen Westzaan 3 en Blauw Wit 4. BOL 5 boekte een 3-0 overwinning en de mannen wisten te melden dat ze hierdoor doorgaan in de beker. Proficiat! BOL 6 deelde de punten met de voor BOL vertrouwde tegenpartij uit Knollendam, het werd 1-1.

Na dit uitgebreide programma was om 17.00 uur tenslotte de beurt aan ons standaardelftal, dat aantrad tegen JVC uit Julianadorp. Om verder te kunnen gaan in de beker, moest BOL winnen, aangezien de tegenstander met evenveel punten en een gelijk doelsaldo, meer doelpunten voor had gemaakt. Onder redelijke publieke belangstelling voltrok zich in de eerste helft een aardig schouwspel. Beide ploegen zochten waar het even kon de aanval. Waren de aanvallen van JVC wel eens dreigend zonder dat die tot echte kansen leidden, bij de aanvallen van BOL kwamen die kansen er wel. Na een bal op de lat, een schot dat net voorlangs ging en een inzet van dichtbij die door de keeper van JVC werd gestopt, was het na ongeveer een half uur spelen dan toch raak. Timon Plak werd goed diep gestuurd door de slim spelende Tristan Verbeek. Alleen voor de keeper schoot Timon de bal tegen de keeper aan. De attent meegekomen Danny Konijn pikte vervolgens de bal op en schoot de bal beheerst tussen enkele verdedigers van JVC door in het door de keeper verlaten doel. Een terechte voorsprong en BOL leek van plan die nog voor de rust uit te bouwen. Toch viel de treffer aan de andere kant, toen uit een corner de verder betrouwbaar keepende Steven Boon de bal dacht te kunnen vangen, maar deze door zijn handen liet glippen. In de scrimmage die vervolgens ontstond werd de bal uiteindelijk door een aanvaller van JVC in het doel van BOL gewerkt. Een tegenvaller voor BOL, 1-1 werd tevens de ruststand.

De eerste vijf minuten van de tweede helft waren niet maatgevend voor de overige veertig. BOL startte zwak en leed veel balverlies, waardoor JVC de aanval kon zoeken. Even leek het erop dat het zwakke spel van een week daarvoor tegen DVVA door BOL zou worden herhaald. Gelukkig werd BOL op tijd wakker en nadat eerst Alex van Enoo na de keeper al te hebben omspeeld, het zijnet trof was het niet veel later alsnog 2-1, toen na een vlot lopende aanval over links Bas Jonker vanaf de 16 meter doeltreffend uithaalde. JVC gaf het nog niet op en kreeg nog een goede kans op de gelijkmaker, maar toen Tristan Verbeek zichzelf vrij speelde en de 3-1 binnen schoot, was het verzet van JVC wel gebroken. BOL liet een aantal mooie aanvallen zien en dit keer met resultaat, want door doelpunten van Alex van Enoo en (opnieuw) Danny Konijn en Bas Jonker werd de eindstand uiteindelijk 6-1. Wel wat aan de ruime kant wellicht, daar JVC een tijd lang goed mee voetbalde met BOL. BOL bekert verder.

Trainer Erwin Tump kan tevreden zijn met het spel van vandaag en met de periode van voorbereiding die er nu op zit. Komende zaterdag start het echte werk, als de eerste tegenstander in de eerste klasse A op bezoek komt in Broek op Langedijk. Dat is Argon uit Mijdrecht. Aanvang van deze wedstrijd zoals gewoonlijk weer om 14.30 uur.