BOL verslaat DHSC en bekert verder

• 161 weergaven

Dinsdagavond heeft BOL in Utrecht tegen DHSC voor een verrassing gezorgd door de thuisploeg, uitkomend in de vierde divisie, met klinkende cijfers te verslaan: 1-5!
Op een bijveld zag een flinke delegatie van Broeker supporters in de eerste helft een leuke wedstrijd. DHSC heeft een aantal getructe en technisch sterke voetballers in de ploeg. Maar BOL deed niet onder voor de Utrechters en door fel te storen en weinig ruimte te geven, gaf BOL erg weinig kansen weg. Die kwamen er wel voor BOL. Zo raakte Jurre van Lingen de binnenkant van de paal en kreeg BOL verscheidene hoekschoppen te nemen die voor gevaar zorgden voor het doel van DHSC. Uit een van die hoekschoppen kopte Jack Schoon knap raak en zorgde zo voor de 0-1 voorsprong na ongeveer 25 minuten spelen. Helaas kon BOL die voorsprong niet vasthouden, want na een snelle aanval van DHSC lag de gelijkmaker een paar minuten later al in de touwen. Daarna nam DHSC even het initiatief en moest BOL alles geven om in de wedstrijd te blijven. Maar het centrale verdedigingsduo, dit keer bestaand uit Mike Molenaar en Jeroen Korver, stond als een huis. Zoals het hele elftal zeer sterk voor de dag kwam. Waar het kon, zocht BOL ook het offensief en leidde een vloeiende aanval over diverse schijven tot de 1-2, waarbij Lex Duijs als laatste kon afronden. Dit werd de ruststand.

Mocht verwacht worden dat DHSC de tweede helft alles in het werk zou stellen de schade te repareren, het tegendeel werd bewaarheid. Enkele wissels die de ploeg deed, hadden zeker niet het gewenste effect. BOL kon vrij simpel overeind blijven en de nauwkeurigheid in de passing bij de Utrechters nam met de minuut af. BOL mocht zelfs denken aan het uitbreiden van de voorsprong, omdat het voorin heel veel ruimte kreeg. Die derde treffer viel dan ook na ongeveer twintig minuten spelen. Een fraaie combinatie tussen Timon Plak en Lex Duijs zette de laatste vrij voor de jonge keeper van DHSC. Lex rondde bekwaam af en maakte zo zijn tweede treffer van de avond. BOL zat op rozen en kreeg zelfs kansen op meer. Jurre van Lingen raakte na weer een mooie aanval dit keer de buitenkant van de paal. Maar even later viel ook de vierde treffer. Al weer uit een puike aanval, kwam de diepgaande Lex Duijs weer vrij voor de keeper en ook nu rondde hij beheerst af, daarmee zijn derde treffer makend, een hattrick.

De wedstrijd was gespeeld en trainer Erwin Tump wisselde nog enkele spelers. Het zuur voor DHSC was nog niet op, want scheidsrechter De Waard, die geen moeilijke avond had, gaf BOL nog een penalty nadat Thimo Schouwink in de 16 meter was gevloerd. Ruben Beentjes was koelbloedig en tekende voor de eindstand: 1-5. Een fraaie en verdiende overwinning voor BOL, dat in tegenstelling tot de tegenstander, zich vanavond weer een echt collectief heeft getoond.

BOL bekert verder en zal na de winterstop het bekeravontuur vervolgen.