Fantastische start van BOL

() • 119 weergaven

Naar de eerste wedstrijd als promovendus in de 1e klas is toch met spanning uitgezien of we mee kunnen komen in deze klasse.
Onze eerste tegenstander was Zwaluwen, waarvan in de bestuurskamer al opgemerkt werd dat deze een aantal prima oefenwedstrijden achter de rug had.
BOL streed deze middag met veel inzet en trainer Hoogland zal tevreden geweest zijn over het spel van zijn jongens.
Het begon eigenlijk met de schrik, toen na een klein kwartier de uitstekend leidende scheidsrechter Dam een overtreding van BOL in het strafschopgebied bestrafte en de bal op de stip legde.
Dat is een tegenvaller, want de praktijk leert dat zo’n eerste doelpunt een behoorlijke ruggensteun is.
Maar doelman Snoek heeft veel ervaring met deze situaties, omdat hij ooit bij zijn vorige club de strafschoppen zelf nam. Met een fraaie save stopte hij de inzet.
Vijf minuten later was het aan de andere kant dat de bal weer op de stip ging, na een handsbal van een verdediger. Sietse Brandsma liet zien hoe het wel moet en bracht de thuisclub op 1-0.

Zwaluwen was er kennelijk niet van onder de indruk en dacht snel orde op zaken te kunnen stellen. Maar de bezoekers beschikken weliswaar over goede spelers, maar ze voerden de combinaties veel te ver door. Daarom kon de prima spelende achterhoede steeds tijdig ingrijpen.
Daarbij was de achterhoede van Zwaluwen zeker niet het beste deel van de ploeg. Dat bleek toen twee minuten voor rust Sietse Brandsma een corner van Koen Tros ongehinderd kon inkoppen.(2-0)

Zwaluwen voerde na de rust het tempo op en het werd even lastig voor BOL. Maar ook nu gingen de combinaties veel te ver door en kon BOL steeds ingrijpen. De thuisclub loerde op de counter en de snelle spitsen van BOL kregen daarmee prima kansen.
BOL kwam bijna op 3-0 toen Sietse prima werd aangespeeld, maar zijn inzet ging naast het doel, terwijl eenieder de goal al telde. Maar Sietse nam revanche, want in de 64e minuut werd hij de ruimte ingestuurd. Er was niemand om aan te spelen, dus nam hij de bal nog een aantal meters mee en schoot toen schitterend de bal in de bovenhoek(3-0). Toen even later Bas Jonker prima werd aangespeeld door Timon Plak, betekende dat 4-0 en was de wedstrijd gespeeld.
Zwaluwen kwam even terug toen de, overigens prima spelende, doelman Snoek zich even verkeek op een voorzet, waarna Jan Jaap Schaper voor de 4-1 zorgde. Maar die marge vond Sietse te klein, want hij zag met een overigens houdbaar schot het net opnieuw bollen.

De trainer wilde na afloop geen enkele speler als uitblinker noemen, omdat het hele team een uitstekende prestatie had neergezet.
En dat was ook zo, want het was typerend dat de gele kaarten van BOL het gevolg waren van veel inzet, terwijl de bezoekers die incasseerden door te veel commentaar op de leiding.
Een schitterend begin van de competitie, wat vertrouwen geeft voor de volgende wedstrijd tegen DHSC in Utrecht, wat een prima team schijnt te hebben. Maar de mannen zullen er zeker voor gaan.

1-0 Sietse Brandsma
2-0 Sietse Brandsma
3-0 Sietse Brandsma
4-0 Bas Jonker
4-1 Jan Jaap Schaper
5-1 Sietse Brandsma

Scheidsrechter de heer E. Dam uit Waarland.

Nog niet alle doelpunten voor de golden goal zijn uitgegeven maar de 20e minuut wel en die was voor Tom Seignette.