Nipte winst voor BOL in De Bilt

• 150 weergaven

BOL heeft zaterdag in en tegen (FC) De Bilt opnieuw een overwinning geboekt, de negende van dit seizoen. Het werd een 0-1 overwinning, die wat gelukkig tot stand kwam, maar over de hele wedstrijd genomen verdiend was.

Onder leiding van arbiter Robert Westland uit Hoorn startte de wedstrijd tussen De Bilt en BOL en was direct merkbaar dat De Bilt vooralsnog geen risico wenste te nemen. Het hield bij voortduring vier spelers achterin en probeerde BOL uit de tent te lokken, om dan met diep gespeelde ballen de voorwaartsen te bereiken. De verdediging van BOL stond echter goed, dit keer met Jurre van Lingen op rechts, Jeroen Korver op links en Mike Molenaar en René Rootlieb centraal. Eenmaal kreeg een aanvaller van De Bilt een schietkans, die niet werd benut en er waren een paar corners, waarbij door een eigen inzet van een verdediger van BOL de bal een keer net naast het doel rolde. Aan de andere kant kreeg BOL ook niet veel mogelijkheden. Een paar halve kansen voor oa. Bas Jonker en een volley van Daniël Vos, waarbij de bal over het doel ging. Zo was de eerste helft vrij vlak, met BOL meer aan de bal en wat verzorgder voetballend. De grootste kans voor BOL kwam net voor de rust, toen Ruben Beentjes van dichtbij de bal in het doel kon schuiven, maar zijn te zachte inzet op de doellijn gekeerd zag worden door een verdediger van De Bilt. Ruststand 0-0.

Ook in de tweede helft domineerde BOL grotendeels de wedstrijd. De Bilt probeerde o.a. via de balvaardige no.11 BOL verdedigend wel pijn te doen, maar slaagde er nauwelijks in om in de 16 meter van BOL te geraken. BOL kreeg meer kansen. Jurre van Lingen zag een schot gekraakt worden door een verdediger van de tegenpartij. Even later kreeg hij een 100% kans, toen hij van dichtbij het doel de bal voor het inschieten had, maar de bal niet goed raakte en de keeper deze nog kon vangen. Uit een snelle aanval van BOL kwam ook Daniel Vos in kansrijke positie. Hij had echter beter de bal breed kunnen leggen op Martijn Ton (in het veld gekomen voor Bas Jonker), die er nog beter voor stond. In plaats daarvan schoot hij zelf en kon de keeper redden. Ook Lex Duis was er een keer dichtbij een doelpunt, toen hij alleen voor de keeper gekomen, deze net niet kon passeren.

Wat De Bilt daar aan aanvallende intenties tegenover zette, was niet veel. Zo leek het met nog een kwartier te gaan steeds meer op een gelijkspel uit te draaien. Op een onverwachte manier viel toch de 0-1 voor BOL. Een corner vanaf de linkerkant werd genomen door Ruben Beentjes, die de bal, gedragen door de wind, met een fraaie curve in de verste hoek van het doel  van de Bilt wist te laten ploffen. Of het zo bedoeld was dan wel toeval deed er niet toe, BOL kwam eindelijk op voorsprong.

De Bilt moest de tot dan toe gehanteerde voorzichtige speelwijze nu wel verlaten. Dit gaf ruimte voor de tegenaanval voor BOL en zo kreeg na een counter Jurre van Lingen een ideale kans op de 0-2, alleen voor de keeper gekomen wist hij die echter niet te passeren. Inmiddels was Lex Duis gewisseld, voor hem kwam Tristan Verbeek en Jelle Brandsma kwam in het veld voor Jurre van Lingen. De Bilt probeerde met man en macht toch nog de gelijkmaker te forceren, maar kreeg nauwelijks een kans, mede dankzij het zeer zekere optreden van keeper Romain de Jong. Tegenvaller was het dat een paar minuten voor tijd René Rootlieb zich, na een botsing met een tegenspeler, dusdanig blesseerde dat hij het veld moest verlaten. Omdat BOL al drie keer had gewisseld, moest het de laatste vijf minuten met tien man verder. De Bilt kreeg nog een corner en een vrije trap te nemen, maar BOL gaf ook met een man minder geen krimp en kon de voorsprong verdedigen. Na nog enkele minuten extra tijd te hebben meegeteld, floot scheidsrechter Westland definitief af en kon BOL opnieuw drie winstpunten toevoegen aan het totaal.
BOL blijft op de ranglijst tweede met 1 punt minder dan Montfoort, dat ook won.

Volgende week gaat BOL naar Benschop voor de bekerwedstrijd tegen de gelijknamige tegenstander. Aanvang 14.30 uur.