Geflatteerde nederlaag voor BOL

() • 95 weergaven

BOL heeft tot 20 minuten in de tweede helft een 0-1 voorspong weten vast te houden, maar moest uiteindelijk met een 3-1 nederlaag genoegen nemen. BOL moest het deze middag zonder trainer Heurter doen, die op vakantie was. Assistent-trainer Arjan Maas probeerde vandaag de mannen bij de les te houden. Timon Plak was een dag eerder van de wintersport teruggekomen. Steven Boon was met vakantie en werd vervangen door good old Martin Keijzer, die zeker geen schuld had aan de nederlaag. Maar nu de wedstrijd.

BOL ging prima van start en was veelal op de helft van de thuisclub te vinden. Na een paar minuten kreeg Timon Plak al een kans, maar hij kwam net een voetje te laat. BOL bleef het zoeken in goed opgezette aanvallen terwijl DVVA het in deze periode deed met countervoetbal, wat overigens niet ongevaarlijk was. Na een goede beginperiode zakte BOL wat weg, maar hiervan wist de thuisclub niet te profiteren, temeer daar doelman Keijzer een paar keer prima redde.

Na de rust leek BOL al na twee minuten te scoren na een goed opgezette aanval, maar de inzet van Jelle Brandsma ging net naast het doel. Intussen haakten Sietse Brandsma en Jos Visser geblesseerd af, zij werden vervangen door Lars van der Zee en Frank Wagenaar. De laatste maakte, na lange tijd in Afrika geweest te zijn, weer zijn debuut en deed dat goed.
De meegereisde supporters vreesden toch wel voor de aderlating, maar invaller Lars van der Zee wist na goed doorzetten Jelle Brandsma te bereiken, die vervolgens met een prima pass Koen Tros lanceerde. Koen deed nog een paar stappen en joeg toen de bal in de bovenhoek wat 0-1 betekende. Vermeld moet worden dat juist daarvoor de linkerspits van DVVA met een prima schot de lat raakte.

Er waren toen nog 20 minuten te spelen. Jammer was het dat BOL geen geluk had met een beslissing van de arbitrage. Nadat eerst een speler van de thuisclub duidelijk hands maakte, kwam de bal vervolgens in een scrimmage voor het doel. Nadat de bal over diverse schijven ging, constateerde de scheidsrechter dat de bal over de lijn was gegaan. Een scheidsrechter mag zo’n beslissing nemen, maar met een dergelijke situatie is dat alleen waarneembaar als de scheidsrechter op de achterlijn staat. Daarom was de afstand te groot om een correcte beslissing te nemen. BOL protesteerde hier dan ook fel tegen, zodat de scheidsrechter, kennelijk niet overtuigd van zijn beslissing, alsnog de BOL-assistent raadpleegde.
Helaas gaf clubassistent Ron Plak aan dat hij door de wirwar van spelers geen goed oog op de situatie had. De scheidsrechter besloot alsnog de treffer toe te kennen.

BOL was hierdoor aangeslagen, waarvan een na de rust in een veel hoger tempo spelend DVVA gretig gebruik maakte. In 5 minuten tijd was het gedaan en nam DVVA afstand. BOL had nog terug kunnen komen toen Jack Schoon in het strafschopgebied onderuit gehaald werd, maar dit ontging de scheidsrechter. De 3-1 was goed voor de statistiek.

Al met al een pijnlijke nederlaag, wat gerevancheerd kan worden door volgende week zaterdag tegen medekoploper AMVJ een goed resultaat neer te zetten.

DVVA-BOL 3-1 (0-0)