BOL wint opnieuw en pakt koppositie

() • 114 weergaven

In Zunderdorp heeft BOL zaterdag een 0-1 overwinning op H.B.O.K. behaald. De uitslag doet vermoeden dat het een gelijkwaardige strijd betrof, maar dat was niet het geval. BOL was de technisch betere ploeg en kreeg met name in de tweede helft genoeg kansen om de uitslag hoger te laten worden. Dat dit niet lukte, was mede omdat er maar liefst drie doelpunten van BOL werden afgekeurd, waarvan twee wegens buitenspel.
In de eerste helft liet BOL direct zien dat het voor de winst kwam. Een vlotte combinatie over de linkerkant bracht Timon Plak al snel in kansrijke positie, zijn schot uit een lastige hoek miste net wat precisie, de bal vloog over de goal. HBOK had pech toen het al na enkele minuten spits Dennis Kaars zag uitvallen, die zich blesseerde toen hij na een kopduel ongelukkig terecht kwam. BOL had grote delen van de eerste helft het initiatief en probeerde door de linies van HBOK heen te combineren. HBOK gaf echter weinig ruimte weg en het hobbelige veld hielp ook niet mee bij pogingen een soepel lopende aanval op te zetten. Aanvallend kon HBOK niet veel uitrichten. Uit een enkele corner werd geprobeerd de lengte te benutten die ruimschoots aanwezig was bij de Amsterdammers, maar de kopballen misten richting. Bovendien stond de verdediging van BOL weer als een huis, met keeper Romain de Jong als betrouwbaar sluitstuk. Vlak voor rust leek de 0-1 voor BOL te vallen. Jack Schoon mocht op zeker 25 meter van het doel een vrije trap nemen en uit zijn strak genomen schot ketste de bal keihard op de rechterpaal van het doel. De terugspringende bal werd alsnog attent door Ruben Beentjes in het doel gewerkt. Helaas zou hij dit in buitenspelpositie hebben gedaan volgens de grensrechter van HBOK, derhalve werd het doelpunt op diens vlagsignaal afgekeurd. Die beslissing riep veel vraagtekens op bij de ruimschoots aanwezige BOL-aanhang (want stond Ruben toen de bal werd genomen niet achter, maar gewoon voor de muur?). Niettemin, beide ploegen gingen rusten met een 0-0 stand, waarover HBOK op dat moment het meest tevreden mocht zijn.

In de tweede helft trachtte BOL met nog meer energie en positiewisselingen de HBOK-defensie uiteen te rafelen. Het leverde kansen op voor BOL, maar BOL was slordig in de afronding. HBOK gokte op de counter, echt gevaarlijk konden de Zunderdorpers echter niet worden voor het doel van BOL. Na een uur spelen viel de felbegeerde treffer voor BOL. Timon Plak zette vanaf de linkerkant de bal voor het doel en Jack Schoon verlengde  achterwaarts koppend, waarbij de bal langs keeper Potveer van HBOK in de rechterhoek verdween en BOL op voorsprong kwam. Deze voorsprong deed BOL goed, continu bleef BOL dreigend en het doel van HBOK zoeken. Toen een rush van de uitstekend spelende Thimo Schouwink vanaf de eigen helft werd gestuit op de helft van HBOK, was Daniël Vos attent en pikte de bal, van achter meegekomen, op om alleen door te gaan op het doel van HBOK. Daniels afronding was doeltreffend, maar opnieuw vlagde de grensrechter van HBOK wegens buitenspel, wat gezien de positie van Daniël absoluut niet kon. Scheidsrechter Koning nam echter opnieuw het vlagsignaal over en BOL werd hier zeker gedupeerd door dit foute besluit. Daarna nog meer kansen voor BOL, o.a. voor Daniël Vos en voor Thimo Schouwink. Zij konden die niet verzilveren. Dat deed Jack Schoon beter, toen hij de bal net buiten de 16 meter van HBOK in een keer in het doel volleerde. Ook deze goal werd echter afgekeurd, omdat Jack vlak voor hij schoot “mijn” had geroepen. Gezegd moet worden dat de scheidsrechter al had gefloten, nog voordat de bal doel trof, maar zuur was het opnieuw voor BOL.

Zo werd het niet 0-2 en 0-3, maar bleef het slechts 0-1 en spannend. Dat bleek toen vlak voor tijd HBOK de enige, maar zeer grote scoringskans kreeg. Het schot van dichtbij kon echter door Romain de Jong met zijn voeten worden gekeerd, daarmee een zeer belangrijke redding verrichtend. In de uitslag kwam geen verandering meer. BOL kon opnieuw drie winstpunten incasseren. Dat brengt de Broekers, omdat concurrent Montfoort twee punten morste, op een ongekende nummer 1 positie in de eerste klasse A.

Volgende week kan BOL bovendien, als thuis wordt gewonnen van De Meern, de tweede periode pakken. Alle reden om weer te komen kijken en BOL aan te moedigen. Aanvang 14.30 uur.